1 °C Budapest
Kiadta a figyelmeztetést Győrfi Pál: veszélyes éjszaka vár ránk

Kiadta a figyelmeztetést Győrfi Pál: veszélyes éjszaka vár ránk

MTI
2017. december 31. 16:01

Az eddigi legaktívabb és sok szempontból legsikeresebb évének nevezte 2017-et az Országos Mentőszolgálat 69 éves történetében Csató Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Csató Gábor elmondta: egységeik idén több mint 1,1 millió feladatot láttak el, ezer sikeres újraélesztést végeztek, több száz szülést vezettek le. A mentőautók csaknem 40 millió kilométert futottak, és sok rendezvény, köztük a budapesti vizes világbajnokság egészségügyi biztosítását is ellátták.

Felhívták a figyelmet a szilveszteri veszélyekre, főleg a pirotechnikai eszközökre és az alkoholra. A mentőszolgálat idén is megerősített szolgálattal készül, plusz tíz mentőautót és plusz kilenc mentésirányítót állítottak be szilveszterre.

Győrfi Pál szóvivő elmondta, hogy Magyarországon a petárda használata tilos, csak pirotechnikai eszközök használata engedélyezett.

A tavalyi szilveszteren 17, pirotechnikai eszközökkel összefüggő balesethez riasztották a mentőket. Háromszáz embert vittek a detoxikálóba, közülük ötvenen kiskorúak, fiatalkorúak voltak.

A meteorológiai előrejelzés szerint éjszaka fagypont feletti hőmérséklet várható, de eszméletlenül a földön fekve ilyenkor is kihűlhet az ember, akár fél óra alatt is. Ezért a mentőszolgálat azt kéri: a hidegben ne hagyják magukra a magatehetetlen, utcán fekvő embereket.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20