16 °C Budapest
Hiába kamu, a magyarok fele mégis hisz a homeopátiában

Hiába kamu, a magyarok fele mégis hisz a homeopátiában

2017. november 8. 09:00

A magyarok közel fele hasznosnak tartja a homeopátiás szereket - írja a 444.hu.

A lap megbízásából készült felmérés szerint a megkérdezettek 44 százaléka úgy véli, hogy a homeopátiával eredményesen lehet betegségeket gyógyítani. Nem sokkal kevesebben, 41 százalék viszont sarlatánságnak gondolja a homeopátiát, 15 százalék pedig nem tudja, hogy mit gondoljon a témáról.

A nők nagyobb arányban (51%) tartják hasznosnak, mint a férfiak (37%). Ugyanakkor sarlatánságnak a férfiak 49, a nők 35 százaléka gondolja a homeopátiát. Érdekes eredmény, hogy a magasabban iskolázottak közül többen vélik hasznosnak: a diplomások körében 52, az érettségizettek közül 48, a szakmunkások között 41, míg a nyolc általánost végzettek körében csak 37 százalék.

A felmérésből ugyanakkor az is kiderült, hogy a válaszadók többsége úgy formált véleményt a témáról, hogy nincs közvetlen tapasztalata a homeopátiás szerekkel kapcsolatban.

Az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete nemrég közölte, hogy nincsen bizonyíték a homeopátia hatékonyságára, állítólagos hatása a placebó-hatással magyarázható. A Semmelweis Egyetemen pedig szeptemberben úgy döntöttek, hogy többé nem indítják el a Bevezetés a homeopátiába tantárgyat.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?