16 °C Budapest
Hivatalos: ezek a gyógyszerek nem működnek, sőt, kártékonyak

Hivatalos: ezek a "gyógyszerek" nem működnek, sőt, kártékonyak

2017. szeptember 20. 09:04

A vezető kutatókból álló EASAC állásfoglalása szerint a homeopátiás gyógymódok hatása nem igazolt, ellenben van, hogy veszélyes - írja ma reggel az Index.

A homeopátia alapelvei ellentmondanak a fizika és a kémia törvényeinek, és soha nem jelent meg egyetlen valódi bizonyíték sem, ami igazolná a homeopátiás gyógymódok hatékonyságát

- állapította meg állásfoglalásában az EU tudományos akadémiáinak közös szervezete, az EASAC. Ausztráliában és az Egyesült Államokban is már egyre keményebben fogalmaznak a homeopátiás módszerek ellen.

A vezető európai tudósok most azt mondják ki, hogy a homeopátia tudományosan értelmezhetetlen, a homeopátia-pártiak állításaival szemben, kísérletileg nem igazolt - és még veszélyes is lehet.

A helyzet egyébként meglehetősen faramuci, mivel a közvélemény-kutatásokban a többség azt gondolja, a homeopátiás szerek jobbak, mint a hagyományos gyógyszerek - írja a lap.

Hasznos lehet!

A homeopátia nem egyenlő a házi gyógymódokkal, tehát ha mézes teát iszol torokfájásra, akkor nem vagy tudományellenes. A homeopátia lényegét nehéz néhány szóban leírni, a "hasonlót hasonlóval" gyógyítás elvét vallja, akármit is jelentsen ez. Egy azonban biztos: jobban maximum placebó hatás miatt leszel tőle, gondosan elvégzett tudományos kísérletek nem bizonyítják hatékonyságát, tehát ha valamilyen egészségügyi problémád van, akkor nem érdemes ilyen szerekhez nyúlni.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?