15 °C Budapest
Erre tuti lecsapnának a magyar háziasszonyok

Erre tuti lecsapnának a magyar háziasszonyok

2015. november 21. 13:08

A magyar biztosítók igyekeznek minél inkább az ügyfelek kedvében járni és kiszolgálni különleges igényeket is, azonban több, nyugaton népszerű biztosítás még mindig nem érhető el hazánkban.

Egyre több mindenre biztosíthatjuk be magunkat Magyarországon is, azonban Nyugat-Európában vagy az Egyesült Államokban tényleg szinte minden biztosítási igényre nyújtanak szolgáltatást. Ezek között több biztosítás is akad, amit itthon is jó lenne bevezetni.

Lakásérték biztosítás

A lakáshitelünk mellé ugyan érdemes kötnünk lakás- és és életbiztosítást (előbbi jellemzően kötelező is), viszont az USA-ban 2016-tól már ingatlanunk lakáspiaci értékvesztése ellen is bebiztosíhatjuk magunkat. A feltételek között szerepel, hogy a lakásban kell laknunk, vagyis a tisztán befektetés alapú lakásvásárlásoknál nem köthetünk ilyet.

Gondoljunk csak bele, ha lett volna ilyen biztosítás Magyarországon bő 7 évvel ezelőtt, akkor sok hazai lakástulajdonos csak legyinthetett volna a válságra. Sőt, ha a legtöbb magyarnak lett volna ilyen biztosítása, akkor talán nem is lett volna ilyen mély a válság, hiszen azok a tranzakciók, amelyek éppen az értékvesztés miatt nem jöttek létre vélhetően simán megköttettek volna.

Hitelkártya biztosítás

Ugyan a hitelkártya tudatos használat mellett (a hitekeret felhasználása határidőn belüli törlesztés esetén jellemzően kamatmentes, viszont a költéseink után különböző jóváírásokra számíthatunk) rengeteg pénzt hoz a kártyabirtokosnak, a statisztikák szerint a legtöbben mégis megcsúsznak a törlesztéssel.

A hitelkártya biztosítás éppen azoknak lett kitalálva, akik kevésbé bánnak gazdaságosan a kártyaadóssággal. Ezzel a biztosítással ugyanis elkerülhetik, hogy az adósságon lévő kamat felduzzadjon, ha valamilyen okból kiesnek a munkából (pl: betegség, munkanélküliség stb.). Az USA-ban például 24 millió hitelkártyánál van ilyen biztosítás, vagyis egy széleskörűen elterjedt és hasznos termékről van szó, viszont idehaza egyelőre nem elérhető.

Gyors szerviz biztosítás

A háztartási gépeink egy idő után elöregednek és elromlanak, erre már a lakásbiztosítás keretein belül hazánkban is találunk kiegészítő biztosítást. A gyors szerviz biztosítás kötésével viszont a biztosítóval szerződött szerelők a helyszínre érkeznek, ahol azonnal megkezdik a javítást. Az ügyfelek ugyan gyakran panaszkodnak arra, hogy alkatrészt kell beszerezni a javításhoz, és ez időbe kerül, azonban még így is hamar kijavítják a hibákat, így akinek sok háztartási gépe van otthon, annak érdemes lenne ilyen biztosítást kötnie.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Testrészekre köthető biztosítás

Az első "testrész biztosítást" még a második világháború idején kötötte egy amerikai modell, Betty Grable a lábaira. Erre azért volt szüksége, mert az ő képét festették a harci repülőgépek oldalára, vagyis egyfajta ikonként jelent meg a katonáknak, és ennek a legjobb megtestesítője a lábai voltak. A biztosítás 1 millió dolláros összegű volt, ami mai értéken 15 millió dollárt, vagyis 4,4 milliárd forintot jelentene.

Persze sok más híresség is kötött biztosítást a testrészeire, azonban ezek a biztosítások feltehetően nem térültek meg, inkább csupán a figyelem felkeltésére voltak alkalmasak. Ennek ellenére valószínűleg a magyar celebek körében is népszerűek lehetnének a testrész biztosítások, hiszen ezzel szinte minden bulvár lapba be lehet kerülni.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
MEDIA1  |  2022. május 26. 19:19
People Group néven folytatja tevékenységét a jövőben a 1080p Reklám- és médiaügynökség – közölték la...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?