-2 °C Budapest

Erre tuti lecsapnának a magyar háziasszonyok

2015. november 21. 13:08

A magyar biztosítók igyekeznek minél inkább az ügyfelek kedvében járni és kiszolgálni különleges igényeket is, azonban több, nyugaton népszerű biztosítás még mindig nem érhető el hazánkban.

Egyre több mindenre biztosíthatjuk be magunkat Magyarországon is, azonban Nyugat-Európában vagy az Egyesült Államokban tényleg szinte minden biztosítási igényre nyújtanak szolgáltatást. Ezek között több biztosítás is akad, amit itthon is jó lenne bevezetni.

Lakásérték biztosítás

A lakáshitelünk mellé ugyan érdemes kötnünk lakás- és és életbiztosítást (előbbi jellemzően kötelező is), viszont az USA-ban 2016-tól már ingatlanunk lakáspiaci értékvesztése ellen is bebiztosíhatjuk magunkat. A feltételek között szerepel, hogy a lakásban kell laknunk, vagyis a tisztán befektetés alapú lakásvásárlásoknál nem köthetünk ilyet.

Gondoljunk csak bele, ha lett volna ilyen biztosítás Magyarországon bő 7 évvel ezelőtt, akkor sok hazai lakástulajdonos csak legyinthetett volna a válságra. Sőt, ha a legtöbb magyarnak lett volna ilyen biztosítása, akkor talán nem is lett volna ilyen mély a válság, hiszen azok a tranzakciók, amelyek éppen az értékvesztés miatt nem jöttek létre vélhetően simán megköttettek volna.

Hitelkártya biztosítás

Ugyan a hitelkártya tudatos használat mellett (a hitekeret felhasználása határidőn belüli törlesztés esetén jellemzően kamatmentes, viszont a költéseink után különböző jóváírásokra számíthatunk) rengeteg pénzt hoz a kártyabirtokosnak, a statisztikák szerint a legtöbben mégis megcsúsznak a törlesztéssel.

A hitelkártya biztosítás éppen azoknak lett kitalálva, akik kevésbé bánnak gazdaságosan a kártyaadóssággal. Ezzel a biztosítással ugyanis elkerülhetik, hogy az adósságon lévő kamat felduzzadjon, ha valamilyen okból kiesnek a munkából (pl: betegség, munkanélküliség stb.). Az USA-ban például 24 millió hitelkártyánál van ilyen biztosítás, vagyis egy széleskörűen elterjedt és hasznos termékről van szó, viszont idehaza egyelőre nem elérhető.

Gyors szerviz biztosítás

A háztartási gépeink egy idő után elöregednek és elromlanak, erre már a lakásbiztosítás keretein belül hazánkban is találunk kiegészítő biztosítást. A gyors szerviz biztosítás kötésével viszont a biztosítóval szerződött szerelők a helyszínre érkeznek, ahol azonnal megkezdik a javítást. Az ügyfelek ugyan gyakran panaszkodnak arra, hogy alkatrészt kell beszerezni a javításhoz, és ez időbe kerül, azonban még így is hamar kijavítják a hibákat, így akinek sok háztartási gépe van otthon, annak érdemes lenne ilyen biztosítást kötnie.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Testrészekre köthető biztosítás

Az első "testrész biztosítást" még a második világháború idején kötötte egy amerikai modell, Betty Grable a lábaira. Erre azért volt szüksége, mert az ő képét festették a harci repülőgépek oldalára, vagyis egyfajta ikonként jelent meg a katonáknak, és ennek a legjobb megtestesítője a lábai voltak. A biztosítás 1 millió dolláros összegű volt, ami mai értéken 15 millió dollárt, vagyis 4,4 milliárd forintot jelentene.

Persze sok más híresség is kötött biztosítást a testrészeire, azonban ezek a biztosítások feltehetően nem térültek meg, inkább csupán a figyelem felkeltésére voltak alkalmasak. Ennek ellenére valószínűleg a magyar celebek körében is népszerűek lehetnének a testrész biztosítások, hiszen ezzel szinte minden bulvár lapba be lehet kerülni.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. december 7. 19:40
A BVOP szerint a visszaéléseket és bűncselekményeket feltáró Átlátszó nevű oknyomozó műhely olyan ké...
Kiszámoló  |  2023. december 7. 12:09
Három hónapja írtam arról, hogy mennyire amatőr módon sebezhető az Államkincstár online felülete, sz...
Bankmonitor  |  2023. december 7. 08:18
A részletes jogszabály alapján számos, eddig homályos részletre derült fény a CSOK Pluszhoz kapcsoló...
Holdblog  |  2023. december 7. 06:13
Adott egy nyersanyagpiac, ahol két ország és lényegében két cég kontrollálja a globális kitermelés 5...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem