5 °C Budapest

Csak az utolsó pillanatban kötjük meg az utasbiztosításunkat

2015. június 26. 18:32

Az év első öt hónapjában naponta egy főre átlagosan 580 forintért kötöttek utasbiztosítást a külföldre készülő ügyfelek; ez az összeg lényegében megegyezik a tavalyi hasonló időszak adataival - derül ki a Netrisk.hu adataiból. Az online biztosításközvetítő portálon a netes biztosítás kötések 56 százaléka az utazást megelőző napon, vagy az utazás napján született, közel egyharmaduk 4, illetve 8 napos időszakra szól. A kötések közel 90 százaléka európai utakra szól, melyeknek a felét autóval, harmadát repülőgéppel teszik meg a szerződők.

Magyarországon az utasbiztosításoknak egyre nagyobb hányadát, immár mintegy 35 százalékát az interneten kötik meg. Az online szerződő ügyfelek szeretik az utolsó napokra hagyni a biztosítás megkötését:

44 százalékuk az utazást megelőző napon teljesíti ezt a feladatot, és további 12 százaléknak csak az utazás napján jut eszébe utasbiztosítást kötni.

Az utazási irodákban gyakran már hónapokkal az indulást megelőzően lekötik az utazásokat, és esetleg a biztosításokat is megkötik melléjük. Az interneten azonban (kihasználva az eszköz rugalmasságát) az utasbiztosítások 80 százalékát az utazás előtti három napon belül intézik el az ügyfelek

 - mondta Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója.

Akár az indulás napján is lehet kötni biztosítást interneten, de ebben az esetben a biztosítási díját kizárólag azonnali bankkártyás fizetéssel tudjuk teljesíteni

- tette hozzá a szakértő.

A biztosított utak leggyakoribb hossza 4, illetve 8 nap. A hosszú hétvégéket felölelő utazások jellemző időtartama tipikusan 4 napos, míg az egy hetes utazásokra vállalkozók között jellemző a 8 napos biztosítás megkötése. Az összes utasbiztosítás közül a tavalyi 5-ről 7 százalékra nőtt az egynapos utakra kötött szerződések aránya, ami az ügyfelek tudatosságának javulását jelzi. Fontos, hogy egy egynapos bécsi úton bekövetkező baleset vagy betegség nyomán a kórházi számla ugyanúgy több százezer forintot tehet ki, mint egy egyhetes nyaralás alatt felmerülő hasonló probléma esetében.

A netes utasbiztosítások 88 százalékát egyébként európai utakra kötik, az utasok fele autóval, míg 33 százalékuk repülőgéppel utaznak (a repülős utak aránya egyébként tavaly óta közel 2 százalékponttal növekedett).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A távolabbi célponttal rendelkező utak esetében az ügyfelek hajlamosabbak a magasabb térítési limiteket biztosító, több extrát kínáló módozatokat választani. Ugyanakkor fontos megjegyezni,hogy azonos célország esetén is igen nagy eltérés mutatkozhat a biztosítással szemben támasztott igényekben aszerint, hogy városnézés vagy tengerparti nyaralás-e a cél, illetve, hogy motorkerékpárral, autóval, repülőgéppel vagy egyéb eszközzel utazunk-e.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. január 31. 05:59
Az ENSZ adatai szerint a Föld szárazföldi területeinek 31 százalékát borítják erdőségek. Levegő- és...
MEDIA1  |  2023. január 30. 20:28
A világ legnézettebb párkapcsolati realityje, A Married at first sight magyar változata hamarosan a...
Bankmonitor  |  2023. január 30. 16:44
Az utóbbi években ugrásszerűen nőtt a magán egészségügybe járók száma. A szolgáltatásokért zsebből f...
MNB Intézet  |  2023. január 30. 10:42
Do editors and reviewers have strong preferences for statistically significant estimation results? T...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 31. 10:03