19 °C Budapest

Biztonság néhány kattintással + videó

Pénzcentrum
2011. december 6. 17:02

Interneten biztosítást kötni kényelmes és nem utolsó sorban olcsó. De vajon nem túl bonyolult? Erre a kérdésre kerestük a választ Lantos Lóránttal a kötelező.hu szakértőjével.


Amennyiben online szeretnénk biztosítást kötni, fel kell keresnünk egy biztosító vagy alkuszcég honlapját. Itt attól függően, hogy milyen biztosítást szeretnénk el kell végezni egy gyors számítást. Ehhez sok adatunkra szükség lesz. Kötelező biztosítás esetén például a szeméyles adatainkon (születési dátum, irányítószám, a jogosítvány megszerzésének éve stb.) túl a gépjármű adatai (hengerűrtartalom, üzemeltetés helye stb.) is kelleni fognak.

Ezen túl meg kell néznünk azt is, milyen kedvezményekre vagyunk jogosultak. Ezzel nem sokat kell bíbelődni, hiszen a kalkulátorok ezeket mind felkínálják. Az ügyfeleknek csak ki kell válogatni a rájuk érvényes kedvezményeket. Ha valamennyi kérdésre válaszoltunk, akkor rövid számolást követően a biztosító vagy az alkusz honlapja kidobja a többnyire ár szerinti sorrendbe rakott eredményeket.

A felkínált eredmények közül az ügyfél kiválasztja a neki legszimpatikusabb ajánlatot, majd a "megkötöm" gombra kattintva jelezheti szerződéskötési szándékát. Ezt követően regisztrálnia kell, ami össze van kötve a személyes adatok megadásával. Ezen felül a kedvezményekre jogosító igazolásokat is kérheti a biztosító. A gyermekek után járó kedvezményeknél ez a gyermek TAJ száma, vagy a születési anyakönyvi kivonat lehet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A folyamat végén még egy utolsó adatellenőrzés szokott következni. Ha jók az általunk beírt adatok, akkor ezt meg kell erősíteni. A szerződési feltételek áttanulmányozása és jóváhagyása után az ajánlatunk átküldésre kerül a biztosítóhoz. Erről a tényről az ügyfél minden esetben visszaigazoló e-mailt kap.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 15. 13:19
Még csak fél napja érhető el, máris több mint 132 ezren nézték meg azt a Facebook Live-on, élőben su...
Holdblog  |  2022. május 15. 07:01
Nézték már, hogy mennyire hasonlít a részvénypiacok viselkedése az elmúlt tíz évben a II. világhábor...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 15. 16:30