12 °C Budapest

Az őszi viharok is pusztíthatnak: 12 ezer villámcsapás volt eddig

2011. szeptember 6. 12:03

A kiszámíthatatlan, viharos időjárás ebben az évben is rendkívül sok kárt okozott a magyarországi lakások és házak tulajdonosainak. A legrosszabbul azok jártak, akik nem rendelkeztek megfelelő lakásbiztosítással. Az éjszakai viharos időjárás alapján úgy tűnik, idén az őszi hónapok is tartogatnak további, villámlással és erős széllel járó heves zivatarokat, ezért mindenképpen érdemes bebiztosítani legfőbb értékeinket.

Bár a tavalyi, nagy árvizekhez hasonló csapások eddig szerencsére nem sújtották hazánkat, idén sem kerültek el minket a szélsőséges időjárási jelenségek. A tavaszi és nyári elsöprő viharok országszerte komoly károkat okoztak az ingatlanokban, az őszi viharok első hulláma pedig éppen a tegnapi nap folyamán érte el hazánkat.

A Generalihoz beérkezett adatok alapján az év első 8 hónapjában már több mint 3 milliárd forintnyi kár keletkezett a biztosító ügyfeleinek vagyonában. A társaság Pest megyében, Budapesten, Hajdú-Biharban és Szabolcsban regisztrálta a legtöbb kárbejelentést. Az eddigi 8 hónap alatt összesen több mint 42 ezer kárbejelentésből közel 20 ezer viharkár és közel 12 ezer villámcsapással kapcsolatban történt. A biztosítónál regisztrált fennmaradó 10 ezer kárbejelentés a tetőbeázások, a felhőszakadások, a jégkárok és az árvizek miatt történt.

"Az évről évre szélsőségesebbé váló időjárási jelenségek gyakorisága is jól mutatja, hogy egyre fontosabbá válik az otthonunk biztosítása. Sokaknak egy élet munkája fekszik az ingatlanban, amelyben családjával él, ezért is lényeges, hogy maximális védelemben tudják azt. Pár ezer forintos befektetéssel megelőzhetők a súlyos anyagi károk. " - vélekedik Hajas Gábor, a Generali vagyonbiztosítási üzletágának vezetője.

Fontos, hogy a lakásbiztosítás kiválasztásakor körültekintően járjunk el. Az ár mellett vegyük figyelembe azt is, hogy a biztosítás pontosan mire terjed ki, mely kockázati csoportokat fedi le. Emellett érdemes az esetleges kiegészítő szolgáltatások és az elérhető kedvezmények szempontjából is tájékozódni, hiszen így nemcsak a számunkra legjobb, de a legkedvezőbb megoldást választhatjuk ki.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?