Az őszi viharok is pusztíthatnak: 12 ezer villámcsapás volt eddig

2011. szeptember 6. 12:03

A kiszámíthatatlan, viharos időjárás ebben az évben is rendkívül sok kárt okozott a magyarországi lakások és házak tulajdonosainak. A legrosszabbul azok jártak, akik nem rendelkeztek megfelelő lakásbiztosítással. Az éjszakai viharos időjárás alapján úgy tűnik, idén az őszi hónapok is tartogatnak további, villámlással és erős széllel járó heves zivatarokat, ezért mindenképpen érdemes bebiztosítani legfőbb értékeinket.

Bár a tavalyi, nagy árvizekhez hasonló csapások eddig szerencsére nem sújtották hazánkat, idén sem kerültek el minket a szélsőséges időjárási jelenségek. A tavaszi és nyári elsöprő viharok országszerte komoly károkat okoztak az ingatlanokban, az őszi viharok első hulláma pedig éppen a tegnapi nap folyamán érte el hazánkat.

A Generalihoz beérkezett adatok alapján az év első 8 hónapjában már több mint 3 milliárd forintnyi kár keletkezett a biztosító ügyfeleinek vagyonában. A társaság Pest megyében, Budapesten, Hajdú-Biharban és Szabolcsban regisztrálta a legtöbb kárbejelentést. Az eddigi 8 hónap alatt összesen több mint 42 ezer kárbejelentésből közel 20 ezer viharkár és közel 12 ezer villámcsapással kapcsolatban történt. A biztosítónál regisztrált fennmaradó 10 ezer kárbejelentés a tetőbeázások, a felhőszakadások, a jégkárok és az árvizek miatt történt.

"Az évről évre szélsőségesebbé váló időjárási jelenségek gyakorisága is jól mutatja, hogy egyre fontosabbá válik az otthonunk biztosítása. Sokaknak egy élet munkája fekszik az ingatlanban, amelyben családjával él, ezért is lényeges, hogy maximális védelemben tudják azt. Pár ezer forintos befektetéssel megelőzhetők a súlyos anyagi károk. " - vélekedik Hajas Gábor, a Generali vagyonbiztosítási üzletágának vezetője.

Fontos, hogy a lakásbiztosítás kiválasztásakor körültekintően járjunk el. Az ár mellett vegyük figyelembe azt is, hogy a biztosítás pontosan mire terjed ki, mely kockázati csoportokat fedi le. Emellett érdemes az esetleges kiegészítő szolgáltatások és az elérhető kedvezmények szempontjából is tájékozódni, hiszen így nemcsak a számunkra legjobb, de a legkedvezőbb megoldást választhatjuk ki.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25