Nyugdíj-visszalépés: figyelj, elveszítheted a hozamgaranciát!

Pénzcentrum
2009. augusztus 4. 09:32

Egyelőre kevesen érdeklődnek a nyugdíjpénztáraknál az állami rendszerbe való visszalépés lehetősége iránt, de ez még változhat a PSZÁF tájékoztatójának kiküldése után. Egyes szereplők szerint a szektort érintő változtatásoknak akadnak olyan pontjai is, amelyek nem feltétlenül szolgálják a tagok érdekeit.

Még nem túl nagy az érdeklődés a nyugdíjpénztáraknál az állami rendszerbe való visszalépés lehetősége iránt - derül ki a Napi Gazdaság körképéből. A helyzet változhat a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tájékoztatójának kiküldése után.

Bővebben a témáról:Visszalépési lehetőség a tb-nyugdíjrendszerbe: év végéig lehet kérvényezni


A Generalinál nem jellemző a más pénztárba átlépés, az állami nyugdíjrendszerbe visszalépés lehetőségével kapcsolatban eddig egy-két tag érdeklődött. Az Erste nyugdíjpénztárához eddig egyáltalán nem érkeztek megkeresések az állami rendszerbe történő visszalépésről, de itt csupán a tagság 1,7 százalékát érinti ez a kérdés.

Az OTP Mnyp. becslése szerint a visszalépésre nyitva álló határidő lejártáig az kasszából a jogosultak minimum fele, maximum 80 százaléka él a visszalépés lehetőségével, ami a teljes tagság mintegy 1,5 százalékát jelenti.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Aegonnál elenyésző számú ügyfél jelezte visszalépési szándékát . Az eddigi jelzésekből nem lehet tapasztalatot levonni, hiszen az igények felfutására a PSZÁF tájékoztatója ( amit az érintetteknek szeptember 30-ig kell megkapniuk) után lehet számítani. A Budapest Bank magánkasszájánál is csekély számú érdeklődő és egészen kevés kérelem érkezett, a PSZÁF-tájékoztató kiküldése után azonban növekedés várható.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 13. 21:13
Perintfalvi Rita katolikus teológus, író, egyetemi oktató közösségi médiás bejegyzésében ír arról, h...
Holdblog  |  2024. április 13. 06:40
Az európai áramtermelés közel fele származott tavaly megújuló forrásból. Ez az arány az évtized végé...
Bankmonitor  |  2024. április 12. 17:00
A napokban bejelentették az új lakásfelújítási támogatási programot, számos fontos részlet látott na...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 12. 16:01
Megnéztem azokat a cégeket az áprilisi Top10-ből, amiket még nem elemeztem, hála a roic.ai-s adatokn...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem