5 °C Budapest

Aegon: utasbiztosítás már napi 250 forintért!

Pénzcentrum
2009. július 2. 04:14

Minden korábbinál kedvezőbb díjú utasbiztosítási lehetőséggel jelent meg a mai napon az AEGONdirekt.hu: az Interneten elérhető, a szomszédos országokra érvényes 250 forint napi díjért kínált termékével azokat az utazni vágyókat célozza meg, akik eddig sajnáltak magasabb összeget áldozni külföldi biztonságukra.

Amikor a biztosító fizetett
Egy hölgy autóbalesetet szenvedett Csehországban. A helyszínről mentőhelikopter vitte egy prágai kórházba. A cseh orvosok medence- és bordatörést valamint szívzúzódást diagnosztizáltak. A belső vérzés lehetősége miatt minden mozgatás veszéllyel járt, sürgős műtét volt indokolt. A sérültet egy hét kórházi tartózkodás után mentőrepülő szállította Magyarországra, hogy itt végezhessék el a szükséges beavatkozást. A kórházi és szállítási költségek együttesen meghaladták a 4 millió forintot.

Egy férfi egyhetes nyaralását töltötte Spanyolországban feleségével és kislányával. Minden előzmény nélkül erős hasi fájást tapasztalt, lázas lett. Még aznap életmentő beavatkozásra került sor, tumort távolítottak el a gyomráról. Felesége - idegen nyelvtudás hiányában - a biztosító személyi asszisztenciáján keresztül kommunikált az orvosokkal. Mivel a beteg hazaszállításához orvosi kíséret volt szükséges, a biztosító orvosa kiutazott Spanyolországba. Az előálló költségek elérték a 7 millió forintot.

Egy férfi Törökországban nyaralt. Gyógyszer hatására sem csillapodó hasfájása miatt kórházba vitték. A hasi ultrahang-vizsgálat vakbélgyulladást igazolt, a sürgős operáció sürgőssége miatt a beteg nem volt hazaszállítható. A három napos kórházi kezelés és a műtét költségei 950 ezer forintot tettek ki.

Az öngondoskodás terén meglévő lemaradásunkat az is jól mutatja, hogy utazóknak még mindig közel 60 százaléka nem fordít gondot külföldi biztonságára, pedig a továbbiakban bemutatott példák igazolják, hogy a külföldön elszenvedett baleset vagy betegség még a szomszédos tájakon is könnyen összehozhat 3-5 milliós egészségügyi számlát.

"Egy online biztosítási szolgáltató esetében elvárás, hogy minden élethelyzetre tudjon megfelelő biztosítást kínálni. - magyarázza Marosvölgyi Péter, az AEGONdirekt.hu szakmai igazgatója. - Fontos küldetésnek érezzük, hogy minél kisebb legyen azok köre, akik biztosítás nélkül indulnak nyaralni. Ezért kínálatunkban, a piacon elérhető legösszetettebb búvárbiztosítás, illetve a strandolás-sportolás fedezettel is bővíthető klasszikus utasbiztosítások mellé egy "fapados", ám baj esetén komoly segítséget jelentő alaptermékkel is megjelentünk."

Akár a dalmát tengerpartra, akár az erdélyi havasokba vagy éppen az osztrák tavak mellé igyekszik valaki, igénybe veheti a piac legolcsóbb biztosítását, amely - bár poggyászbiztosítást nem tartalmaz, személyi asszisztenciát és alapvető pénzügyi biztonságot nyújt: a legfőbb egészségügyi segítségek mellett limit nélkül biztosítja a hazaszállítás költségeit is.

Az utasbiztosítás a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás mellett a második legnépszerűbb online biztosítási termék: tavaly már több mint ötvenezren voltak, akik a neten keresztül gondoskodtak maguk és családjuk nyaralás alatti biztonságáról. Ez a megoldás főleg azoknak optimális, akiknek a készülődés alatti utolsó órákban jut eszébe, hogy a biztosítást még nem kötötték meg. A néhány perces ügyintézés végén a biztosítás azonnal kifizethető, és a kötvény visszaérkezésével - ha az adott napon indulunk - azonnal életbe is lép.

Horribilis tételek

Sokszor hallottuk már azt az érvet, hogy naponta egy capuccino árát mindenkinek ki kell tudnia fizetni a külföldön töltött napok biztonságára. Nézzük azonban a másik oldalt is, mivel szembesülhet az, aki nem jár el gondosan.

Abból kell kiindulnunk, hogy a baj - természeténél fogva - bárhol, bármikor bekövetkezhet, és ha arra külföldön kerül sor, a külföldi egészségügyi intézmények a számlát kérlelhetetlenül be fogják nyújtani. Egy-egy külföldi egészségügyi ellátás - biztosítás híján - alapjaiban veszélyeztetheti anyagi biztonságunkat.

Egy nagyobb műtétért Törökországban vagy Görögországban akár egy ötmillió forintos számlát is kezünkhöz kaphatunk. Ugyanez Egyiptomban vagy Spanyolországban akár 7 millió forint is lehet, a szintén fizetendő kórházi napidíjat és a betegszállítás költségét nem is számítva. De már a szomszédos Ausztriában is - intézménytől függően - 90-180 ezer forintig terjed a kórházi napidíj, egy komolyabb síbaleset pedig szintén akár 3-4 millióval terhelheti pénztárcánkat.

"A családi kassza kímélése miatt az idén sokan egzotikus országok helyett közeli célpontokat választanak maguknak. Sokan nem is gondolnak bele, hogy egy hosszú hétvégi kiruccanás a szomszédos országokba ugyanolyan kockázatokat rejt magában, mint egy nagyobb utazás. - figyelmeztet Marosvölgyi Péter. - Azzal, hogy a szomszédolóknak napi egy euró alatt is kínálunk biztosítást, reményeink szerint sokak hozzáállását fogjuk pozitív irányába változtatni."

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 8. 12:04
Mely nemzet képviselteti magát a legnagyobb létszámban a foci-világbajnokságon? Másként fogalmazva;...
MEDIA1  |  2022. december 8. 11:19
Hosszú cikkben foglalkozik azzal a 24, hogy nem csak az ellenzéki XIV. kerületi vezetés, de a szinté...
MNB Intézet  |  2022. december 8. 11:10
A FIFA által rendezett futball-világbajnokság a világ második legnépszerűbb sporteseménye, több mint...
Bankmonitor  |  2022. december 8. 08:58
Sokan panaszkodnak a magas bankszámla költségek miatt, pedig már Magyarországon is találni olyan szá...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?