22 °C Budapest

Aegon: utasbiztosítás már napi 250 forintért!

Pénzcentrum
2009. július 2. 04:14

Minden korábbinál kedvezőbb díjú utasbiztosítási lehetőséggel jelent meg a mai napon az AEGONdirekt.hu: az Interneten elérhető, a szomszédos országokra érvényes 250 forint napi díjért kínált termékével azokat az utazni vágyókat célozza meg, akik eddig sajnáltak magasabb összeget áldozni külföldi biztonságukra.

Amikor a biztosító fizetett
Egy hölgy autóbalesetet szenvedett Csehországban. A helyszínről mentőhelikopter vitte egy prágai kórházba. A cseh orvosok medence- és bordatörést valamint szívzúzódást diagnosztizáltak. A belső vérzés lehetősége miatt minden mozgatás veszéllyel járt, sürgős műtét volt indokolt. A sérültet egy hét kórházi tartózkodás után mentőrepülő szállította Magyarországra, hogy itt végezhessék el a szükséges beavatkozást. A kórházi és szállítási költségek együttesen meghaladták a 4 millió forintot.

Egy férfi egyhetes nyaralását töltötte Spanyolországban feleségével és kislányával. Minden előzmény nélkül erős hasi fájást tapasztalt, lázas lett. Még aznap életmentő beavatkozásra került sor, tumort távolítottak el a gyomráról. Felesége - idegen nyelvtudás hiányában - a biztosító személyi asszisztenciáján keresztül kommunikált az orvosokkal. Mivel a beteg hazaszállításához orvosi kíséret volt szükséges, a biztosító orvosa kiutazott Spanyolországba. Az előálló költségek elérték a 7 millió forintot.

Egy férfi Törökországban nyaralt. Gyógyszer hatására sem csillapodó hasfájása miatt kórházba vitték. A hasi ultrahang-vizsgálat vakbélgyulladást igazolt, a sürgős operáció sürgőssége miatt a beteg nem volt hazaszállítható. A három napos kórházi kezelés és a műtét költségei 950 ezer forintot tettek ki.

Az öngondoskodás terén meglévő lemaradásunkat az is jól mutatja, hogy utazóknak még mindig közel 60 százaléka nem fordít gondot külföldi biztonságára, pedig a továbbiakban bemutatott példák igazolják, hogy a külföldön elszenvedett baleset vagy betegség még a szomszédos tájakon is könnyen összehozhat 3-5 milliós egészségügyi számlát.

"Egy online biztosítási szolgáltató esetében elvárás, hogy minden élethelyzetre tudjon megfelelő biztosítást kínálni. - magyarázza Marosvölgyi Péter, az AEGONdirekt.hu szakmai igazgatója. - Fontos küldetésnek érezzük, hogy minél kisebb legyen azok köre, akik biztosítás nélkül indulnak nyaralni. Ezért kínálatunkban, a piacon elérhető legösszetettebb búvárbiztosítás, illetve a strandolás-sportolás fedezettel is bővíthető klasszikus utasbiztosítások mellé egy "fapados", ám baj esetén komoly segítséget jelentő alaptermékkel is megjelentünk."

Akár a dalmát tengerpartra, akár az erdélyi havasokba vagy éppen az osztrák tavak mellé igyekszik valaki, igénybe veheti a piac legolcsóbb biztosítását, amely - bár poggyászbiztosítást nem tartalmaz, személyi asszisztenciát és alapvető pénzügyi biztonságot nyújt: a legfőbb egészségügyi segítségek mellett limit nélkül biztosítja a hazaszállítás költségeit is.

Az utasbiztosítás a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás mellett a második legnépszerűbb online biztosítási termék: tavaly már több mint ötvenezren voltak, akik a neten keresztül gondoskodtak maguk és családjuk nyaralás alatti biztonságáról. Ez a megoldás főleg azoknak optimális, akiknek a készülődés alatti utolsó órákban jut eszébe, hogy a biztosítást még nem kötötték meg. A néhány perces ügyintézés végén a biztosítás azonnal kifizethető, és a kötvény visszaérkezésével - ha az adott napon indulunk - azonnal életbe is lép.

Horribilis tételek

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Sokszor hallottuk már azt az érvet, hogy naponta egy capuccino árát mindenkinek ki kell tudnia fizetni a külföldön töltött napok biztonságára. Nézzük azonban a másik oldalt is, mivel szembesülhet az, aki nem jár el gondosan.

Abból kell kiindulnunk, hogy a baj - természeténél fogva - bárhol, bármikor bekövetkezhet, és ha arra külföldön kerül sor, a külföldi egészségügyi intézmények a számlát kérlelhetetlenül be fogják nyújtani. Egy-egy külföldi egészségügyi ellátás - biztosítás híján - alapjaiban veszélyeztetheti anyagi biztonságunkat.

Egy nagyobb műtétért Törökországban vagy Görögországban akár egy ötmillió forintos számlát is kezünkhöz kaphatunk. Ugyanez Egyiptomban vagy Spanyolországban akár 7 millió forint is lehet, a szintén fizetendő kórházi napidíjat és a betegszállítás költségét nem is számítva. De már a szomszédos Ausztriában is - intézménytől függően - 90-180 ezer forintig terjed a kórházi napidíj, egy komolyabb síbaleset pedig szintén akár 3-4 millióval terhelheti pénztárcánkat.

"A családi kassza kímélése miatt az idén sokan egzotikus országok helyett közeli célpontokat választanak maguknak. Sokan nem is gondolnak bele, hogy egy hosszú hétvégi kiruccanás a szomszédos országokba ugyanolyan kockázatokat rejt magában, mint egy nagyobb utazás. - figyelmeztet Marosvölgyi Péter. - Azzal, hogy a szomszédolóknak napi egy euró alatt is kínálunk biztosítást, reményeink szerint sokak hozzáállását fogjuk pozitív irányába változtatni."

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 29. 13:56
A Médiatanács úgy döntött, hogy június 14-ével az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató elindíthatja a Bud...
Bankmonitor  |  2024. május 29. 11:21
Az új lakástakarékok értékesítési számai már az állami támogatás megszűnése előtti időszakot idézik....
Holdblog  |  2024. május 29. 07:28
Sokan leálltak az Nvidiánál, amikor AI-befektetést kerestek. Pedig a mesterséges intelligenciához ka...
Kiszámoló  |  2024. május 28. 16:22
Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem