29 °C Budapest

Aegon: utasbiztosítás már napi 250 forintért!

Pénzcentrum
2009. július 2. 04:14

Minden korábbinál kedvezőbb díjú utasbiztosítási lehetőséggel jelent meg a mai napon az AEGONdirekt.hu: az Interneten elérhető, a szomszédos országokra érvényes 250 forint napi díjért kínált termékével azokat az utazni vágyókat célozza meg, akik eddig sajnáltak magasabb összeget áldozni külföldi biztonságukra.

Amikor a biztosító fizetett
Egy hölgy autóbalesetet szenvedett Csehországban. A helyszínről mentőhelikopter vitte egy prágai kórházba. A cseh orvosok medence- és bordatörést valamint szívzúzódást diagnosztizáltak. A belső vérzés lehetősége miatt minden mozgatás veszéllyel járt, sürgős műtét volt indokolt. A sérültet egy hét kórházi tartózkodás után mentőrepülő szállította Magyarországra, hogy itt végezhessék el a szükséges beavatkozást. A kórházi és szállítási költségek együttesen meghaladták a 4 millió forintot.

Egy férfi egyhetes nyaralását töltötte Spanyolországban feleségével és kislányával. Minden előzmény nélkül erős hasi fájást tapasztalt, lázas lett. Még aznap életmentő beavatkozásra került sor, tumort távolítottak el a gyomráról. Felesége - idegen nyelvtudás hiányában - a biztosító személyi asszisztenciáján keresztül kommunikált az orvosokkal. Mivel a beteg hazaszállításához orvosi kíséret volt szükséges, a biztosító orvosa kiutazott Spanyolországba. Az előálló költségek elérték a 7 millió forintot.

Egy férfi Törökországban nyaralt. Gyógyszer hatására sem csillapodó hasfájása miatt kórházba vitték. A hasi ultrahang-vizsgálat vakbélgyulladást igazolt, a sürgős operáció sürgőssége miatt a beteg nem volt hazaszállítható. A három napos kórházi kezelés és a műtét költségei 950 ezer forintot tettek ki.

Az öngondoskodás terén meglévő lemaradásunkat az is jól mutatja, hogy utazóknak még mindig közel 60 százaléka nem fordít gondot külföldi biztonságára, pedig a továbbiakban bemutatott példák igazolják, hogy a külföldön elszenvedett baleset vagy betegség még a szomszédos tájakon is könnyen összehozhat 3-5 milliós egészségügyi számlát.

"Egy online biztosítási szolgáltató esetében elvárás, hogy minden élethelyzetre tudjon megfelelő biztosítást kínálni. - magyarázza Marosvölgyi Péter, az AEGONdirekt.hu szakmai igazgatója. - Fontos küldetésnek érezzük, hogy minél kisebb legyen azok köre, akik biztosítás nélkül indulnak nyaralni. Ezért kínálatunkban, a piacon elérhető legösszetettebb búvárbiztosítás, illetve a strandolás-sportolás fedezettel is bővíthető klasszikus utasbiztosítások mellé egy "fapados", ám baj esetén komoly segítséget jelentő alaptermékkel is megjelentünk."

Akár a dalmát tengerpartra, akár az erdélyi havasokba vagy éppen az osztrák tavak mellé igyekszik valaki, igénybe veheti a piac legolcsóbb biztosítását, amely - bár poggyászbiztosítást nem tartalmaz, személyi asszisztenciát és alapvető pénzügyi biztonságot nyújt: a legfőbb egészségügyi segítségek mellett limit nélkül biztosítja a hazaszállítás költségeit is.

Az utasbiztosítás a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás mellett a második legnépszerűbb online biztosítási termék: tavaly már több mint ötvenezren voltak, akik a neten keresztül gondoskodtak maguk és családjuk nyaralás alatti biztonságáról. Ez a megoldás főleg azoknak optimális, akiknek a készülődés alatti utolsó órákban jut eszébe, hogy a biztosítást még nem kötötték meg. A néhány perces ügyintézés végén a biztosítás azonnal kifizethető, és a kötvény visszaérkezésével - ha az adott napon indulunk - azonnal életbe is lép.

Horribilis tételek

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Sokszor hallottuk már azt az érvet, hogy naponta egy capuccino árát mindenkinek ki kell tudnia fizetni a külföldön töltött napok biztonságára. Nézzük azonban a másik oldalt is, mivel szembesülhet az, aki nem jár el gondosan.

Abból kell kiindulnunk, hogy a baj - természeténél fogva - bárhol, bármikor bekövetkezhet, és ha arra külföldön kerül sor, a külföldi egészségügyi intézmények a számlát kérlelhetetlenül be fogják nyújtani. Egy-egy külföldi egészségügyi ellátás - biztosítás híján - alapjaiban veszélyeztetheti anyagi biztonságunkat.

Egy nagyobb műtétért Törökországban vagy Görögországban akár egy ötmillió forintos számlát is kezünkhöz kaphatunk. Ugyanez Egyiptomban vagy Spanyolországban akár 7 millió forint is lehet, a szintén fizetendő kórházi napidíjat és a betegszállítás költségét nem is számítva. De már a szomszédos Ausztriában is - intézménytől függően - 90-180 ezer forintig terjed a kórházi napidíj, egy komolyabb síbaleset pedig szintén akár 3-4 millióval terhelheti pénztárcánkat.

"A családi kassza kímélése miatt az idén sokan egzotikus országok helyett közeli célpontokat választanak maguknak. Sokan nem is gondolnak bele, hogy egy hosszú hétvégi kiruccanás a szomszédos országokba ugyanolyan kockázatokat rejt magában, mint egy nagyobb utazás. - figyelmeztet Marosvölgyi Péter. - Azzal, hogy a szomszédolóknak napi egy euró alatt is kínálunk biztosítást, reményeink szerint sokak hozzáállását fogjuk pozitív irányába változtatni."

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 26. 20:39
A legendás újságíró és szerkesztő, illetve egykori MÚOSZ-elnök 81 éves volt. Több mint 60 éven át do...
Bankmonitor  |  2024. július 26. 13:13
A mai kormányinfón elhangzottak alapján a speciális adózási formát választó egyéni vállalkozók könny...
ChikansPlanet  |  2024. július 26. 11:57
Az Északkelet-Ausztráliában található Nagy-Korallzátony még az űrből is fantasztikus látványt nyújt,...
Holdblog  |  2024. július 26. 08:02
Ne hagyjátok, hogy kicsinyes érdekek mozgassanak benneteket. A Budapesti Corvinus Egyetem az idei di...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem