8%-on a Groupama az OTP-ben

Pénzcentrum
2008. szeptember 25. 08:22

A Groupama tájékoztatása alapján az OTP Bank bejelentette, hogy a Groupama SA és a Groupama csoporthoz tartozó más vállalkozások együttes részesedése az OTP Bank részvényeiből 7.99%-ra emelkedett.

Az OTP Bank korábban derivatív tranzakciót kötött a Deutsche Bank AG, London Branch-csel egy 5%-os részvénycsomag megszerzésének előkészítéseként, amely részvénycsomag Groupama általi megszerzésére a tranzakció zárásakor került sor. Az ügylettel összefüggésben az OTP Bank nem bocsátott ki új részvényeket.

A Groupama csoport tagjai ezen túlmenően további OTP Bank részvényeket vásároltak az elmúlt hónapokban. Ezzel megvalósultak az OTP és a Groupama csoportok közötti stratégiai partnerség kialakításához kapcsolódó, 2008.február 11-én bejelentett tranzakció kulcselemei:

- A Groupama megvásárolta a magyarországi OTP Garancia Biztosító, a bulgáriai DSK Garancia Insurance Company, AD és a DSK Garancia Life Insurance Company, AD biztosítók, a romániai OTP Garancia Asigurari S.A. biztosító, a szlovákiai OTP Garancia Poistovna a.s. és az OTP Garancia Zivotna Poistovna a.s. biztosítók 100%-os tulajdonrészeit.

- Életbe lépett a két csoport közötti hosszú távú bankbiztosítási és biztosításbanki partnerség, amely lefedi azon kilenc országot, ahol az OTP Bank működik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- Az OTP Bank tavaszi közgyűlése a Felügyelő Bizottság tagjai közé választotta a Groupama képviselőjeként Jean-Francois Lemoux urat, a Groupama International vezérigazgatóját.

- A Groupama csoport a mai napig 7.99%-os részesedést vásárolt az OTP Bank részvényeiből. A részesedés-szerzéshez az OTP Bank nem bocsátott ki új részvényeket.

Az OTP Bank korábbi bejelentéseinek megfelelően, a Garancia-tranzakcióhoz kapcsolódó egyes lépések pénzügyi teljesítései a tervezett zárási forgatókönyvvel egyezően megtörténtek. A Groupama csoport tagjainak az OTP Bankban történő részvényszerzéséhez kapcsolódó pénzügyi elszámolások is lezárultak.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem