13 °C Budapest

8%-on a Groupama az OTP-ben

Pénzcentrum
2008. szeptember 25. 08:22

A Groupama tájékoztatása alapján az OTP Bank bejelentette, hogy a Groupama SA és a Groupama csoporthoz tartozó más vállalkozások együttes részesedése az OTP Bank részvényeiből 7.99%-ra emelkedett.

Az OTP Bank korábban derivatív tranzakciót kötött a Deutsche Bank AG, London Branch-csel egy 5%-os részvénycsomag megszerzésének előkészítéseként, amely részvénycsomag Groupama általi megszerzésére a tranzakció zárásakor került sor. Az ügylettel összefüggésben az OTP Bank nem bocsátott ki új részvényeket.

A Groupama csoport tagjai ezen túlmenően további OTP Bank részvényeket vásároltak az elmúlt hónapokban. Ezzel megvalósultak az OTP és a Groupama csoportok közötti stratégiai partnerség kialakításához kapcsolódó, 2008.február 11-én bejelentett tranzakció kulcselemei:

- A Groupama megvásárolta a magyarországi OTP Garancia Biztosító, a bulgáriai DSK Garancia Insurance Company, AD és a DSK Garancia Life Insurance Company, AD biztosítók, a romániai OTP Garancia Asigurari S.A. biztosító, a szlovákiai OTP Garancia Poistovna a.s. és az OTP Garancia Zivotna Poistovna a.s. biztosítók 100%-os tulajdonrészeit.

- Életbe lépett a két csoport közötti hosszú távú bankbiztosítási és biztosításbanki partnerség, amely lefedi azon kilenc országot, ahol az OTP Bank működik.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

- Az OTP Bank tavaszi közgyűlése a Felügyelő Bizottság tagjai közé választotta a Groupama képviselőjeként Jean-Francois Lemoux urat, a Groupama International vezérigazgatóját.

- A Groupama csoport a mai napig 7.99%-os részesedést vásárolt az OTP Bank részvényeiből. A részesedés-szerzéshez az OTP Bank nem bocsátott ki új részvényeket.

Az OTP Bank korábbi bejelentéseinek megfelelően, a Garancia-tranzakcióhoz kapcsolódó egyes lépések pénzügyi teljesítései a tervezett zárási forgatókönyvvel egyezően megtörténtek. A Groupama csoport tagjainak az OTP Bankban történő részvényszerzéséhez kapcsolódó pénzügyi elszámolások is lezárultak.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06