14 °C Budapest

Zajlik a kgfb-szabályozás felülvizsgálata

Pénzcentrum
2008. szeptember 10. 15:30

Folyamatban van a Pénzügyminisztériumban a kötelező gépjármű-biztosításra vonatkozó szabályozás általános felülvizsgálata.

Októberben újra biztosítási konferencia a Portfolio és a Pénzcentrum szervezésében. Részletek itt!

A felülvizsgálat célja az egyszerűsítés, a károsultvédelem fokozott érvényesítése, a hatékonyabb ellenőrzést lehetővé tévő rendszer ügyfélbarát megoldásokkal történő kialakítása.

A felülvizsgálat kiterjed többek között a biztosításkötésre kötelezett személyére, a biztosítási fedezet fennállásának igazolására, a bónusz-malusz rendszer létjogosultságára, továbbá a kártörténetre vonatkozó adatok központi nyilvántartásának kérdésére.

Különböző szakmai fórumokon már több hónapja napirenden szerepelnek ezek a kérdések. Több kérdésben konszenzus is kialakult.

Az egyeztetés befejezését követően, a Pénzügyminisztérium és a kormány döntés megszületése után további részletes tájékoztatást biztosít a tárca.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az addig e témában megjelenő cikkek, információk - függetlenül attól, hogy hivatkoznak-e a Pénzügyminisztériumra, vagy sem - a piaci szereplők magánvéleményének tekinthetők - olvasható a tárca közleményében. 

Októberben újra biztosítási konferencia a Portfolio és a Pénzcentrum szervezésében. Részletek itt!

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?