3 °C Budapest

A MÁV Biztosító ügyfeleinek fele a Netrisken kötött új kötelezőt

Pénzcentrum
2008. augusztus 18. 14:44

Péntek éjfélig 58 ezren kötöttek új kötelező biztosítást a piacvezető Netrisk.hu biztosítási portálon a MÁV Biztosító Egyesület korábbi ügyfelei közül. Az Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének legutolsó nyilvános közlése alapján a MÁV Biztosítónál kötelező biztosítással rendelkező magánszemélyek többsége, mintegy 110 ezer autós szerződött új biztosítótársasághoz augusztus 16-ig. Közülük tehát minden második ügyfél a Netrisk.hu biztosítási portált választotta.

A 14 biztosító közül portálunkon a Genertelt a MÁV ügyfeleinek 22 százaléka, a K&H Biztosítót 20 százalékuk választotta, míg a KÖBE az új szerződések 13 százalékát szerezte meg. A most kötött kötelező biztosítások éves átlagdíja ugyanakkor lényegesen magasabb, mint múlt év novemberében kötött szerződéseké: az akkori 30 ezer forinttal szemben 46 ezer forint, amit csak részben indokol az olcsó MÁV biztosítások kiesésének. A másik meghatározó ok, hogy több biztosítótársaság a novemberi váltási időszakban külön kedvezményeket alkalmaz, amelyek év közben már nem érvényesek. A most biztosítót váltott MÁV ügyfelek jelentős részének ezért novemberben várhatóan ismét érdemes lehet újrakötni kötelezőjét.

Azok a MÁV ügyfelek, akik a péntek éjfélkor lejáró határidőt elmulasztották, számolniuk kell azzal, hogy jogi lehetőségük sem lesz az általuk esetleg okozott kárt a MÁV Biztosító Egyesületre hárítani. Bónusz fokozatukat ugyanakkor érvényesíteni tudják leendő új biztosítójuknál, ha a korábbi MÁV kötelező biztosításuk legalább augusztus 15-ig díjrendezett.

A Netrisk.hu portálon a MÁV volt ügyfelei továbbra is megköthetik új kötelező biztosításukat, ha az elmúlt két hétben ezt bármilyen okból nem tették meg. Társaságunk egyelőre a MÁV Teleinfo (06-1-577-6255) vonalat is tovább üzemelteti.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 29. 21:48
Idén is átadták a Televíziós Újságírók Díját. Az elismeréseket nem sokkal cikkünk élesítése előtt, s...
Bankmonitor  |  2023. március 29. 14:25
Megtakarítási szakértőnk most bemutatja, milyen tényezők okozzák a pénzügyi döntéseink halogatását,...
Holdblog  |  2023. március 29. 13:05
Biztosítás. Évtizedekkel korábban, ha gyermeki énem meghallotta ezt a szót, bizony komoly fejtörést...
MNB Intézet  |  2023. március 28. 10:16
Az alacsony mobilitás konzerválja a társadalmi egyenlőtlenségeket. A jómódúaknak elvileg nem áll köz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57