13 °C Budapest

A legtöbben 20 millió forintos utasbiztosítással indulnak útnak

Pénzcentrum
2008. június 2. 08:44

A Netrisk.hu biztosítási portálon utasbiztosítást vásárlók többsége, 74 százaléka tíz-húsz millió forintos egészségbiztosítási fedezetet nyújtó, "középkategóriás" utasbiztosítással indul külföldre. Továbbra is nagy számban vannak ugyanakkor, akik a legalacsonyabb biztosítási díjat választják. Minden ötödik ügyfél minimális, 2-3 millió forint értékű utasbiztosítást köt, míg az akár 100 millió forintot meghaladó egészségbiztosítási fedezetet garantáló exkluzív szolgáltatásokra a külföldre indulók alig 7 százaléka tart igényt.


A Netrisk.hu összesítése szerint a külföldi utazások átlagos időtartama nyolc nap, utasbiztosításra pedig az interneten szerződők ebben az időszakban fejenként 3074 forintot költenek. Biztosítási díjukat a legtöbben (72 százalék) bankkártyával, további 21 százalékuk pedig banki átutalással rendezi. Postai utánvéttel, vagy készpénzzel ma már csupán százból heten fizetnek. Az utasbiztosítás megkötésére jellemzően az indulás előtti héten, hat nappal a nyaralás előtt kerül sor.

Az interneten utasbiztosítást kötők száma - a casco és kötelező gépjármű-felelősségbiztosításokhoz hasonlóan - dinamikusan nő, a legtöbb szerződést ugyanakkor továbbra is utazási irodákban kötik, ahol az utasbiztosítási termékek kínálata még ma is erősen korlátozott. Holott az utasbiztosítások árában, de leginkább szolgáltatásában rendkívül nagyok lehetnek a különbségek.
Egy négytagú, két kiskorú gyermekkel utazó család legolcsóbb utasbiztosítása a Netrisk.hu portálon nyolc napra 7 ezer, a legdrágább 25 ezer forint, ami nem egész négyszeres árkülönbség. A két kötvényhez kapcsolódó egészségbiztosítási fedezet értéke ugyanakkor a "fapados" és "top" kategória között több mint hatvanszoros jelenleg.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 19. 10:52
HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene...
MEDIA1  |  2024. április 19. 10:20
Hont szerint a hvg.hu túltolja a Magyar Péterrel kapcsolatos tartalmak mennyiségét. Konkrét példával...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 19. 07:44
A mostani, 18-20%-ot fizető PMÁP sorozatok kiemelkedően jó hozammal kecsegtetnek, de természetesen e...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem