11 °C Budapest

A legtöbben 20 millió forintos utasbiztosítással indulnak útnak

Pénzcentrum
2008. június 2. 08:44

A Netrisk.hu biztosítási portálon utasbiztosítást vásárlók többsége, 74 százaléka tíz-húsz millió forintos egészségbiztosítási fedezetet nyújtó, "középkategóriás" utasbiztosítással indul külföldre. Továbbra is nagy számban vannak ugyanakkor, akik a legalacsonyabb biztosítási díjat választják. Minden ötödik ügyfél minimális, 2-3 millió forint értékű utasbiztosítást köt, míg az akár 100 millió forintot meghaladó egészségbiztosítási fedezetet garantáló exkluzív szolgáltatásokra a külföldre indulók alig 7 százaléka tart igényt.


A Netrisk.hu összesítése szerint a külföldi utazások átlagos időtartama nyolc nap, utasbiztosításra pedig az interneten szerződők ebben az időszakban fejenként 3074 forintot költenek. Biztosítási díjukat a legtöbben (72 százalék) bankkártyával, további 21 százalékuk pedig banki átutalással rendezi. Postai utánvéttel, vagy készpénzzel ma már csupán százból heten fizetnek. Az utasbiztosítás megkötésére jellemzően az indulás előtti héten, hat nappal a nyaralás előtt kerül sor.

Az interneten utasbiztosítást kötők száma - a casco és kötelező gépjármű-felelősségbiztosításokhoz hasonlóan - dinamikusan nő, a legtöbb szerződést ugyanakkor továbbra is utazási irodákban kötik, ahol az utasbiztosítási termékek kínálata még ma is erősen korlátozott. Holott az utasbiztosítások árában, de leginkább szolgáltatásában rendkívül nagyok lehetnek a különbségek.
Egy négytagú, két kiskorú gyermekkel utazó család legolcsóbb utasbiztosítása a Netrisk.hu portálon nyolc napra 7 ezer, a legdrágább 25 ezer forint, ami nem egész négyszeres árkülönbség. A két kötvényhez kapcsolódó egészségbiztosítási fedezet értéke ugyanakkor a "fapados" és "top" kategória között több mint hatvanszoros jelenleg.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?