15 °C Budapest

Nyugaton is milliárdos károkat okoznak a betörők!

Pénzcentrum
2008. április 25. 16:00

Hivatalos brit statisztikák szerint 5 %-kal nőtt a betöréses lopások száma az elmúlt évben. Biztonsági szakértők becslései szerint 2007-ben a betörések során megsérült ajtók, ablakok, zárak és üvegek javítási költsége elérte az 546 millió fontot (170 milliárd forintot). Azok a tulajdonosok, akik betörés áldozatává váltak óriási javítási számlára számíthatnak a vandalizmus és betörés okozta károk következtében.

A felmérések azt mutatják, hogy egy megkárosított lakó átlagosan 740 fontos javítási számlával szembesül, valamint egy év alatt összesen 738 ezer betörést regisztráltak az országban. A magas költségekre elsősorban azok számíthatnak, akik nem kötöttek kiegészítő biztosítást a betörés okozta károk megtérítésére. Az általános lakásbiztosítási szerződések csak a lopáskárt térítik, a betörés okozta károk javítási költségeit nem fizetik meg. A brit lakásállomány felére, 12 millió ingatlanra a tulajdonosok nem kötöttek biztosítást.

Azok a tulajdonosok, akik megbízást adnak a károk javítására egy cégnek, vagy szerviznek, az egyéb veszteségek mellett tovább terhelik a családi kasszát. A tulajdonos meglepődhet, amikor szembesül az előre nem kalkulált kiadással, mert nem számított a hiteltörlesztés, a rezsi és az autófenntartás költségei mellett még egy jelentős kiadásra. Ezért ajánlják mindenkinek a lakásbiztosítás megkötésekor a kiegészítő módozatok igénybevételét is.

Ma már számos kiegészítő biztosítás köthető, amelyek dugulás, a csövek vagy az elektromos vezetékek sérülése és szennyeződése esetén is fizetnek, mivel a statisztikák szerint évente minden huszadik lakásban történik valamilyen váratlan esemény, mások a teljes körű biztosítást javasolják.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?