4 °C Budapest

Egyre többen kötnek utasbiztosítást

Pénzcentrum
2007. december 6. 12:45

Bár a KSH adatai szerint a többnapos kiutazások száma 2007 első 9 hónapjában 4%-kal csökkent 2006. első háromnegyed évéhez viszonyítva, az utasbiztosításokból befolyó díjbevételek nagysága a magyarországi biztosítóknál körülbelül ugyanakkora, mint a tavaly. Az OTP Garancia Biztosító tapasztalatai szerint a díjbevételek szinten maradása annak köszönhető, hogy honfitársaink egyre nagyobb arányban kötnek külföldre utazásuk előtt biztosítást.

Míg a britek 90%-a nem indul el külföldre biztosítás nélkül, a magyar utazóknak csak 30%-a rendelkezik utasbiztosítással. A rövidebb időtartamú, közeli európai országokba irányuló utazások esetében még nem tudatosult kellőképpen az emberekben a biztosítás szükségessége. Az utazásukat egyénileg szervezőknek sokszor eszükbe sem jut az utasbiztosítás, amely gyakran minimális összegbe - egy üdítő árába - kerülne naponta. "Akik már kerültek bajba külföldön, tudják, hogy az igénybevett segítség nagyon drága. Ha figyelembe vesszük, hogy tőlünk nyugatra egy egyszerű orvosi vizitdíj 25 ezer forintnál, egy átlagos kórházi ellátás költsége pedig 400 ezer forintnál kezdődik, mindenképpen megtérülő befektetés lehet az utasbiztosítás megkötése" - hívta fel a figyelmet Karsai Márta, az OTP Garancia Biztosító Nemzetközi Biztosítási Főosztályának vezetője.

"A hamarosan induló téli sportszezonban pedig a síelni készülők számára fontos tudnivaló - tette hozzá a főosztályvezető -, hogy egy helikopteres mentés költsége helyszíntől függően (az elmúlt évek enyhe időjárása miatt egyre többen utaznak a "hóbiztos" magasabb, tehát nehezen megközelíthető hegyekbe) elérheti a 2-3 millió forintot is.

Az Utazási Garancia Biztosítás pótdíj nélkül is fedezi az amatőr síelők és hódeszkázók kijelölt sípályán bekövetkező balesetének költségeit, ideértve a hegyimentés költségeit is. Ám utasbiztosítás hiányában utóbbit a balesetet szenvedőnek kell kifizetnie, mivel semmi más nem finanszírozza, az Európai Egészségbiztosítási Kártya sem."

Az OTP Garancia idén nem emelte utasbiztosításának árait, és számos kedvezménnyel valamint korszerű internetes értékesítési lehetőséggel is ösztönözni a magyar utazókat biztosítottsági szintjük javítására.

2007 első 9 hónapjában az összes biztosított 66%-a részesült valamilyen kedvezményben, ennek mintegy fele az OTP Bankkártyákhoz kapcsolódó 10%-os kedvezmény.

Az OTP Garancia Biztosító emellett kiemelten támogatja a családokat: a biztosítottal együtt utazó 3 év alatti gyermekek részére a biztosítás ingyenes, a 14 év alatti gyerekek számára pedig 50% kedvezményt nyújt. Minden bizonnyal ezeknek a kedvezményes feltételeknek is köszönhető, hogy az OTP Garancia biztosítottainak több mint 26%-a 14 év alatti gyermek. A 65 év feletti korosztályt pedig az a lehetőség vonzotta, hogy az OTP Garancia Biztosítónál akár egy egész évre szóló utasbiztosítást is köthetnek.

A piac lassú, de biztos növekedése és az utazók tudatosabb viselkedése azzal is magyarázható, hogy egyre kényelmesebb és gyorsabb a biztosítás megkötése. Az Utazási Garancia Biztosítás megköthető OTP Garancia Biztosító ügyfélszolgálati irodáin kívül az OTP Bank kijelölt fiókjaiban, az OTPdirekt telefonos szolgáltatásán keresztül, az OTP Travel irodáiban és számos más utazási irodában, sőt a biztosító honlapján is.

Az OTP Garancia honlapján megkötött szerződések száma a 2006-os bevezetés óta megduplázódott. Az online szerződő ügyfelek 10% kedvezményben részesülnek, és igénybe vehetik a hagyományos módon megkötött szerződések esetén nyújtott kedvezményeket is, a szerződéskötés menete pedig az idén nyáron történt fejlesztések következtében a korábbinál egyszerűbbé vált.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 10. 06:27
Ilyen jó éve az értékalapú részvényeknek a növekedési részvényekhez képest utoljára 2000-ben volt, a...
MEDIA1  |  2022. december 9. 18:22
Nádai Anikó több évadon keresztül vezette az RTL reality-jének esti összefoglalóit és az élő show-ka...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 9. 07:45
A demokratikus országok (és a felszínen az autoriter országok is) rengeteg erőforrást fordítanak a k...
Bankmonitor  |  2022. december 9. 07:16
Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj...
Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?