12 °C Budapest

Egyre többen kötnek utasbiztosítást

Pénzcentrum
2007. december 6. 12:45

Bár a KSH adatai szerint a többnapos kiutazások száma 2007 első 9 hónapjában 4%-kal csökkent 2006. első háromnegyed évéhez viszonyítva, az utasbiztosításokból befolyó díjbevételek nagysága a magyarországi biztosítóknál körülbelül ugyanakkora, mint a tavaly. Az OTP Garancia Biztosító tapasztalatai szerint a díjbevételek szinten maradása annak köszönhető, hogy honfitársaink egyre nagyobb arányban kötnek külföldre utazásuk előtt biztosítást.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Míg a britek 90%-a nem indul el külföldre biztosítás nélkül, a magyar utazóknak csak 30%-a rendelkezik utasbiztosítással. A rövidebb időtartamú, közeli európai országokba irányuló utazások esetében még nem tudatosult kellőképpen az emberekben a biztosítás szükségessége. Az utazásukat egyénileg szervezőknek sokszor eszükbe sem jut az utasbiztosítás, amely gyakran minimális összegbe - egy üdítő árába - kerülne naponta. "Akik már kerültek bajba külföldön, tudják, hogy az igénybevett segítség nagyon drága. Ha figyelembe vesszük, hogy tőlünk nyugatra egy egyszerű orvosi vizitdíj 25 ezer forintnál, egy átlagos kórházi ellátás költsége pedig 400 ezer forintnál kezdődik, mindenképpen megtérülő befektetés lehet az utasbiztosítás megkötése" - hívta fel a figyelmet Karsai Márta, az OTP Garancia Biztosító Nemzetközi Biztosítási Főosztályának vezetője.

"A hamarosan induló téli sportszezonban pedig a síelni készülők számára fontos tudnivaló - tette hozzá a főosztályvezető -, hogy egy helikopteres mentés költsége helyszíntől függően (az elmúlt évek enyhe időjárása miatt egyre többen utaznak a "hóbiztos" magasabb, tehát nehezen megközelíthető hegyekbe) elérheti a 2-3 millió forintot is.

Az Utazási Garancia Biztosítás pótdíj nélkül is fedezi az amatőr síelők és hódeszkázók kijelölt sípályán bekövetkező balesetének költségeit, ideértve a hegyimentés költségeit is. Ám utasbiztosítás hiányában utóbbit a balesetet szenvedőnek kell kifizetnie, mivel semmi más nem finanszírozza, az Európai Egészségbiztosítási Kártya sem."

Az OTP Garancia idén nem emelte utasbiztosításának árait, és számos kedvezménnyel valamint korszerű internetes értékesítési lehetőséggel is ösztönözni a magyar utazókat biztosítottsági szintjük javítására.

2007 első 9 hónapjában az összes biztosított 66%-a részesült valamilyen kedvezményben, ennek mintegy fele az OTP Bankkártyákhoz kapcsolódó 10%-os kedvezmény.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az OTP Garancia Biztosító emellett kiemelten támogatja a családokat: a biztosítottal együtt utazó 3 év alatti gyermekek részére a biztosítás ingyenes, a 14 év alatti gyerekek számára pedig 50% kedvezményt nyújt. Minden bizonnyal ezeknek a kedvezményes feltételeknek is köszönhető, hogy az OTP Garancia biztosítottainak több mint 26%-a 14 év alatti gyermek. A 65 év feletti korosztályt pedig az a lehetőség vonzotta, hogy az OTP Garancia Biztosítónál akár egy egész évre szóló utasbiztosítást is köthetnek.

A piac lassú, de biztos növekedése és az utazók tudatosabb viselkedése azzal is magyarázható, hogy egyre kényelmesebb és gyorsabb a biztosítás megkötése. Az Utazási Garancia Biztosítás megköthető OTP Garancia Biztosító ügyfélszolgálati irodáin kívül az OTP Bank kijelölt fiókjaiban, az OTPdirekt telefonos szolgáltatásán keresztül, az OTP Travel irodáiban és számos más utazási irodában, sőt a biztosító honlapján is.

Az OTP Garancia honlapján megkötött szerződések száma a 2006-os bevezetés óta megduplázódott. Az online szerződő ügyfelek 10% kedvezményben részesülnek, és igénybe vehetik a hagyományos módon megkötött szerződések esetén nyújtott kedvezményeket is, a szerződéskötés menete pedig az idén nyáron történt fejlesztések következtében a korábbinál egyszerűbbé vált.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?