18 °C Budapest

Már a karácsonyra szánt ajándék is biztosítható

Pénzcentrum
2007. december 3. 09:57

2007 decemberétől bárki, akár 5 évre szóló biztosítást köthet 35 ezer forint feletti műszaki cikkekre, ha a Cora áruházakban vásárol, a Groupama Biztosító Zrt. és az áruházlánc napokban létrejött  megállapodásának köszönhetően. A termékgarancia-biztosítást, azaz a Groupama Garanciát a vevők a vásárlást követően, a hipermarketekben található Groupama-pultoknál köthetik meg. A biztosításba bevont termékek skálája minden gyártóra kiterjed, legyen szó akár elektronikai cikkekről vagy háztartási eszközökről, a díjat egy összegben, a szerződés létrejöttekor kell kiegyenlíteni.  

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A hazai törvények 1 éves garanciát (jótállást) írnak elő a műszaki cikkekre, amit a gyártóknak, illetve forgalmazóknak kell vállalniuk. A garanciális jogok (pl. javítás, csere) 3, 4 vagy akár 5 éves meghosszabbítására kínál lehetőséget 2007. december 1-től a társaság új biztosítási termékével, a Groupama Garanciá-val. A termék a törvényben előírt időszakon túl is garanciát nyújt az egyes készülékekre, hasonló szolgáltatásokkal, mint a törvényben foglalt jótállás, ám bizonyos esetekben azon túlmutató lehetőségekkel.

 

A gyártók a jogszabályban előírtnál hosszabb idejű jótállást is adhatnak a termékeikre, 2, 3 vagy 4 évet, ezekben az esetekben a biztosítási díj a meghosszabbított időtartammal arányosan csökken. A termékgarancia-biztosítás a 35 ezer forint feletti értékű árukra (pl. házimozik, hifi tornyok, LCD TV-ék, mosógépek) vonatkozik, és az ország valamennyi Cora áruházában megköthető

A biztosítási díjat a vételár arányában számítják ki, például egy 59.900,-Ft-os, 1 éves gyári jótállású mosógép után 3 évre 3.594,-Ft-ot, 5 évre 7.787,-Ft-ot kell fizetni. A díjat minden esetben egy összegben, közvetlenül a vásárlást követően kell megfizetni a hipermarketekben található Groupama-pultoknál.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A garanciális jogok meghosszabbításán túl a Groupama Garancia segítségével a vásárlók biztosítási védelmet élveznek a hazaszállítási és az áru felszerelése közben bekövetkezett töréskárok tekintetében.

Azokban az esetekben, amikor a berendezések javítására nincs mód, az ügyfelek ugyanolyan cserekészüléket kapnak, mint amire a biztosítás kiterjed, amennyiben ilyen már nem áll rendelkezésre, akkor értékben, minőségben, tudásban megegyezőt.

 

A hazai törvények 1 éves garanciát (jótállást) írnak elő a műszaki cikkekre, amit a gyártóknak, illetve forgalmazóknak kell vállalniuk. A garanciális jogok (pl. javítás, csere) 3, 4 vagy akár 5 éves meghosszabbítására kínál lehetőséget 2007. december 1-től a társaság új biztosítási termékével, a Groupama Garanciá-val. A termék a törvényben előírt időszakon túl is garanciát nyújt az egyes készülékekre, hasonló szolgáltatásokkal, mint a törvényben foglalt jótállás, ám bizonyos esetekben azon túlmutató lehetőségekkel. A gyártók a jogszabályban előírtnál hosszabb idejű jótállást is adhatnak a termékeikre, 2, 3 vagy 4 évet, ezekben az esetekben a biztosítási díj a meghosszabbított időtartammal arányosan csökken. A termékgarancia-biztosítás a 35 ezer forint feletti értékű árukra (pl. házimozik, hifi tornyok, LCD TV-ék, mosógépek) vonatkozik, és az ország valamennyi Cora áruházában megköthető. A biztosítási díjat a vételár arányában számítják ki, például egy 59.900,-Ft-os, 1 éves gyári jótállású mosógép után 3 évre 3.594,-Ft-ot, 5 évre 7.787,-Ft-ot kell fizetni. A díjat minden esetben egy összegben, közvetlenül a vásárlást követően kell megfizetni a hipermarketekben található Groupama-pultoknál.A garanciális jogok meghosszabbításán túl a Groupama Garancia segítségével a vásárlók biztosítási védelmet élveznek a hazaszállítási és az áru felszerelése közben bekövetkezett töréskárok tekintetében.Azokban az esetekben, amikor a berendezések javítására nincs mód, az ügyfelek ugyanolyan cserekészüléket kapnak, mint amire a biztosítás kiterjed, amennyiben ilyen már nem áll rendelkezésre, akkor értékben, minőségben, tudásban megegyezőt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?