5 °C Budapest

Már a karácsonyra szánt ajándék is biztosítható

Pénzcentrum
2007. december 3. 09:57

2007 decemberétől bárki, akár 5 évre szóló biztosítást köthet 35 ezer forint feletti műszaki cikkekre, ha a Cora áruházakban vásárol, a Groupama Biztosító Zrt. és az áruházlánc napokban létrejött  megállapodásának köszönhetően. A termékgarancia-biztosítást, azaz a Groupama Garanciát a vevők a vásárlást követően, a hipermarketekben található Groupama-pultoknál köthetik meg. A biztosításba bevont termékek skálája minden gyártóra kiterjed, legyen szó akár elektronikai cikkekről vagy háztartási eszközökről, a díjat egy összegben, a szerződés létrejöttekor kell kiegyenlíteni.  

A hazai törvények 1 éves garanciát (jótállást) írnak elő a műszaki cikkekre, amit a gyártóknak, illetve forgalmazóknak kell vállalniuk. A garanciális jogok (pl. javítás, csere) 3, 4 vagy akár 5 éves meghosszabbítására kínál lehetőséget 2007. december 1-től a társaság új biztosítási termékével, a Groupama Garanciá-val. A termék a törvényben előírt időszakon túl is garanciát nyújt az egyes készülékekre, hasonló szolgáltatásokkal, mint a törvényben foglalt jótállás, ám bizonyos esetekben azon túlmutató lehetőségekkel.

 

A gyártók a jogszabályban előírtnál hosszabb idejű jótállást is adhatnak a termékeikre, 2, 3 vagy 4 évet, ezekben az esetekben a biztosítási díj a meghosszabbított időtartammal arányosan csökken. A termékgarancia-biztosítás a 35 ezer forint feletti értékű árukra (pl. házimozik, hifi tornyok, LCD TV-ék, mosógépek) vonatkozik, és az ország valamennyi Cora áruházában megköthető

A biztosítási díjat a vételár arányában számítják ki, például egy 59.900,-Ft-os, 1 éves gyári jótállású mosógép után 3 évre 3.594,-Ft-ot, 5 évre 7.787,-Ft-ot kell fizetni. A díjat minden esetben egy összegben, közvetlenül a vásárlást követően kell megfizetni a hipermarketekben található Groupama-pultoknál.

 

A garanciális jogok meghosszabbításán túl a Groupama Garancia segítségével a vásárlók biztosítási védelmet élveznek a hazaszállítási és az áru felszerelése közben bekövetkezett töréskárok tekintetében.

Azokban az esetekben, amikor a berendezések javítására nincs mód, az ügyfelek ugyanolyan cserekészüléket kapnak, mint amire a biztosítás kiterjed, amennyiben ilyen már nem áll rendelkezésre, akkor értékben, minőségben, tudásban megegyezőt.

 

A hazai törvények 1 éves garanciát (jótállást) írnak elő a műszaki cikkekre, amit a gyártóknak, illetve forgalmazóknak kell vállalniuk. A garanciális jogok (pl. javítás, csere) 3, 4 vagy akár 5 éves meghosszabbítására kínál lehetőséget 2007. december 1-től a társaság új biztosítási termékével, a Groupama Garanciá-val. A termék a törvényben előírt időszakon túl is garanciát nyújt az egyes készülékekre, hasonló szolgáltatásokkal, mint a törvényben foglalt jótállás, ám bizonyos esetekben azon túlmutató lehetőségekkel. A gyártók a jogszabályban előírtnál hosszabb idejű jótállást is adhatnak a termékeikre, 2, 3 vagy 4 évet, ezekben az esetekben a biztosítási díj a meghosszabbított időtartammal arányosan csökken. A termékgarancia-biztosítás a 35 ezer forint feletti értékű árukra (pl. házimozik, hifi tornyok, LCD TV-ék, mosógépek) vonatkozik, és az ország valamennyi Cora áruházában megköthető. A biztosítási díjat a vételár arányában számítják ki, például egy 59.900,-Ft-os, 1 éves gyári jótállású mosógép után 3 évre 3.594,-Ft-ot, 5 évre 7.787,-Ft-ot kell fizetni. A díjat minden esetben egy összegben, közvetlenül a vásárlást követően kell megfizetni a hipermarketekben található Groupama-pultoknál.A garanciális jogok meghosszabbításán túl a Groupama Garancia segítségével a vásárlók biztosítási védelmet élveznek a hazaszállítási és az áru felszerelése közben bekövetkezett töréskárok tekintetében.Azokban az esetekben, amikor a berendezések javítására nincs mód, az ügyfelek ugyanolyan cserekészüléket kapnak, mint amire a biztosítás kiterjed, amennyiben ilyen már nem áll rendelkezésre, akkor értékben, minőségben, tudásban megegyezőt.
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 3. 06:55
Adventi ábrát mutatunk. Igazi angolszász-európai kontinentális törésvonal bontakozott ki a Statista...
MEDIA1  |  2022. december 2. 20:51
Péntek este ténylegesen is lehullt a lepel, adásba került a DK online tévécsatornájának első adása....
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Bankmonitor  |  2022. december 2. 07:54
Egyre többen keresik az eurós megtakarításokat abban a reményben, hogy ilyen módon hatékonyabban meg...
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?