4 °C Budapest

Pletyka az OTP körül - Bevásárol az AXA?

Pénzcentrum
2007. szeptember 26. 14:57

Az AXA Biztosító háza táján mindig forr a levegő. Legutóbb Gecser Ottó távozott a cég éléről és elvállalta a Brokernet Holding irányítását. Most pedig egy újabb pletyka kapott szárnyra, miszerint részesedést vásárolnak az OTP Garancia Biztosítóban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Megkeresésünkre az AXA elhatárolódott minden nyilatkozattól, nem kívánták megerősíteni a hírt, de nem is cáfolták meg azt.

Az OTP Garancia felelős munkatársa nem tud efféle felvásárlásról, és nem erősítette meg a hírt.

Mivel az AXA disztribúciós mixe jelenleg eléggé egyoldalú (nagy részben támaszkodik egy többes ügynök hálózatra), ezért szükségessé vált az alternatív csatornák bevonása. Ennek tulajdonítható be az Ella Bank felvásárlása, amelyen keresztül a banki értékesítési vonal bevezetése volt a cél.

Azonban ez még csak részben enyhíti azt a kiegyensúlyozatlan értékesítési csatornák közötti megoszlást, amely instabillá teszi az AXA portfolióját.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ebből a szempontból szükségessé válhat az AXA számár egy akvizíció. A kérdés már csak az, hogy valóban van-e eladó biztosító most a piacon, illetve mekkora tőkeinjekcióra van szüksége az AXA-nak a vásárláshoz.

A biztosítóba történő partnerbevonás mellett szólnak pro és kontra érvek is az OTP esetében. Egyrészt egy nemzetközi partnerrel sokkal erősebb piaci szereplő lehetne termékoldalon és a regionális jelenlétét is tudná erősíteni, másrészt az OTP életére nem volt jellemző (eddig) a közösködés.


-jf-

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?