12 °C Budapest

Bajban a terror-biztosító? - Kihúzzák a lába alól a talajt

Pénzcentrum
2007. szeptember 10. 14:00

Németországban heves viták övezik a terrorizmussal kapcsolatos kockázatok biztosításában szerepet vállaló állami garanciavállalás tovább folytatásának kérdését. A garanciavállalást egyébként még 2005 során vezették be, két évre.

A világ második legnagyobb viszontbiztosítója, a Munich Re azon a véleményen van, hogy a terrorizmus jelentette kockázatok biztosítását egyedül a biztosítási üzletág nem képes elviselni. Torsten Jeworrek, igazgatósági tag szerint egyszerűen nincs akkora kapacitása az üzletágnak, hogy egyedül képes legyen ezen kockázatok fedezésére.

Németországban a terrorizmushoz kapcsolódó kockázatok fedezésével az Extermus Versicherungs-AG, melyet német biztosítók hoztak létre, illetve az állam áll mögötte garanciavállalásával. A "terror-biztosító" 8 milliárd eurót kitevő állami garanciavállalása az év végén lejár.

A biztosító társaság összesen 16 biztosítóként tevékenykedő tulajdonosa között megtalálható a Munich Re mellett a Swiss Reinsurance Co., illetve az Allianz SE is. A társaság létjogosultsága a szeptember 11-i támadások után alapozódott meg, ekkor ugyanis számos biztosító vette ki szerződéseiből a terrorizmussal kapcsolatos kárigények kielégítését. Az Extremust egyébként 2005-ben hozták létre.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06