Augusztus 20.: 1400 fölött a kárbejelentések száma az Allianz Hungáriánál

Pénzcentrum
2007. augusztus 22. 14:31

Az augusztus 20-i rendezvényeknél lassan menetrendszerűen bekövetkező vihart követően idén az Allianz Hungáriához eddig több mint 1400 db kárbejelentés érkezett, a becsült kárráfordítás 150 millió forint körül van.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ez a vihar szerencsére jóval enyhébb volt, és kevesebb kárt okozott, mint a tavalyi. A szél, eső, jégeső leginkább az épületek tetőszerkezetében és vakolatában okozott kárt, de a villámcsapás és annak indukciós hatása, valamint az óriási eső miatti beázás is nagy károkat okozott. Az első felmérések alapján a vagyoni kár meghaladja a 66 millió forintot. Gépjárműkárokból majd' 140 bejelentés érkezett, itt közel 30 millió forint a becsült kárösszeg. Mezőgazdasági területen a kártartalék 50 millió forint körül van.

A károk számát tekintve Budapestet és környékét sújtotta leginkább a vihar, de például a mezőgazdaság leginkább Vas és Zala megyékben, illetve Észak-Magyarországon érezte a vihar hatásait, itt főleg a jég- és a villámcsapás okozott károkat.

A károk felmérése és az adatok feldolgozása folyamatos, az Allianz Hungária a lehető leggyorsabban megtéríti a károkat. A kisebb összegű lakás- és lakóközösségi viharkárok esetében az ügyfelek rendelkezésére áll a telefonos kárrendezés, amivel kiváltható a helyszíni szakértői szemle. Így a kárbejelentést, majd a kárszakértői telefonos egyeztetést követően akár egy nap alatt folyósítható a kártérítés. A társaság a komolyabb károk felmérését követően is azonnal intézkedik a kifizetésekről a gyors helyreállítás érdekében.

Az Allianz Hungária továbbra is várja a bejelentéseket telefonos ügyfélszolgálatán (06-40-421-421), a www.allianz.hu honlapon vagy személyesen az Allianz Hungária legközelebbi fiókjában.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?