9 °C Budapest

PSZÁF vs. MÁV Biztosító: újabb forduló

Pénzcentrum
2007. április 24. 10:00

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által a MÁV Általános Biztosító Egyesülethez kirendelt felügyeleti biztosokat visszarendelte. Természetesen azonban itt még nem ért véget a történet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A PSZÁF tavaly nyáron függesztette fel a MÁV Biztosító Egyesület tevékenységét a nyilvántartási rendszerben tapasztalt hiányosságok miatt. A felfüggesztés november 30-án járt le, a biztosító addig nem köthetet új kötelező biztosítási szerződéseket.

A Felügyelet, az általa 2006. november 30-ai hatállyal 180 napra kirendelt Dr. Banyár József felügyeleti biztost, illetve a helyettesítésére kirendelt Molnár Edit felügyeleti biztost 2007. április 20-ai hatállyal visszahívta. A felügyeleti biztos visszahívásával a vezető állású személy a számvitelről szóló törvényben, az egyesülési jogról szóló törvényben és az alapszabályban rögzített feladatát, cégjegyzési jogát 2007. április 20-ai hatállyal ismételten gyakorolhatja.

A PSZÁF kötelezi a Biztosítót, hogy a 2007. április 18-án benyújtott intézkedési tervét az abban foglalt ütemezés szerint hajtsa végre, továbbá a megtett intézkedésekről a Felügyeletet havonta - a jelen határozat rendelkező része harmadik pontjában foglalt adatszolgáltatással egyidejűleg - tájékoztassa.

Határidő: első alkalommal 2007. április 30. napjára vonatkozóan 2007. május hó 15. napjáig, majd minden hónap utolsó napjára vonatkozóan az azt követő hónap 15. napjáig.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?