33 °C Budapest

Tényleg csak az ár számít?

Pénzcentrum
2006. december 18. 11:25

Az ez évi kampány egyik új tendenciájának tekinthető, hogy "beszűkült" a piac, és a díjakban nem mutatkoztak olyan nagy különbségek, mint az elmúlt években. Ennek hatása abban is lemérhető, hogy a piaci szereplők között kiegyenlítődött a verseny, nem voltak nagy vesztesek, illetve nyertesek - osztotta meg idei tapasztalatait a CLB igazgatója. Bár mint hozzátette: az egyéb kiegészítő szolgáltatások még mindig nem hangsúlyosak, változatlanul az ár számít a szerződések kötésénél. A CLB a hozzá beérkezett ügyfél visszajelzések elemzése után úgy látja, hogy sokan még mindig nincsenek tisztában a kötelező biztosítás, mint termék/szolgáltatás sajátosságaival, és alapvető ismereteivel, számos kérdés érkezett a kártörténeti igazolás, a felmondás/újrakötés határidejével kapcsolatban, s voltak, akik a reklamációk, az ügyintézés nehézségeire hívták fel a figyelmet.

Az elmúlt évhez képest jóval nagyobb szeletet hasítottak ki az online alkuszok a kgfb-kötésekből: a tavalyi 25 százalékkal szemben az idén már egyharmadot is elérte az arányuk. " Közel 30 alkusz kínált novemberben ilyen-olyan módon online szolgáltatást, azaz láthatóan senki nem akart kimaradni a versenyből, de többen csak most szembesültek a feladat nagyságával - magyarázza Mestyán András. Volt olyan szereplő, aki tavaly megpróbálkozott, az idén azonban már nem is vett részt a kampányban, s vélhetően számos olyan társaság lesz, aki jövőre már nem vág bele."

Azt is tapasztalni lehetett ugyanakkor, hogy a kisebb biztosítók is erős marketinggel jelentek meg, a nagyok pedig még nagyobb hangsúlyt fektettek a kommunikációra, új csatornákat nyitva próbáltak még jobban megjelenni, és értékesíteni a saját szolgáltatásaikat.

Évközi kötések: az online visszaszorul

Érdekes tendenciának tekinthető ugyanis, hogy az autósok árérzékenysége a novemberi váltáskor "ütközik ki": az évközi kgfb-szerződések átlagosan 55 ezer forintra köttettek, ami jóval meghaladja a novemberi váltás átlagdíját. Ennek okát abban látja Mestyán András, hogy év közben jóval kevesebben használják az online alkuszok összehasonlító díjtáblázatait, s az egyes autókereskedések is csak néhány piaci szereplő termékeit kínálják. (A jövő évre is közel 200 ezer új autó értékesítése várható.)

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási (kgfb) szerződésüket november végéig felmondóknak december végéig van lehetőségük arra, hogy egy másik biztosítónál megkössék szerződésüket. Igaz, ez a végeredményt illetően komolyabb változást nem hoz, az idei kgfb-kampány nyertesei között a Köbe, a Signal, az Uniqa és a MÁV található - mutatott rá Mestyán András, az online biztosítási alkuszpiac harmadik legnagyobb szereplőjének, a CLB Független Biztosítási Alkusz igazgatója. A CLB novemberben közel 12 ezer szerződést kötött, amelyhez hozzájön még a decemberben várható mintegy 2 ezer szerződés.

A váltóknak nem szabad figyelmen kívül hagyniuk, hogy a régi biztosítójuktól bonus-malus igazolást kell kérniük, mert a kiválasztott új biztosító csak ez alapján tudja elismerni a már megszerzett kedvezményeket - hívja fel a figyelmet Mestyán András. Ha az új szerződés megkötésekor nincs az ügyfélnek kártörténeti igazolása, úgy A0 besorolást kap, s ha 90 napon belül se juttatja el az igazolást, akkor az új biztosító visszamenőleges hatállyal a legrosszabb, M4 fokozatba sorolja. Az igazolás utólagos bemutatásával azonban visszamenőlegesen kötelesek a besorolást a bónuszigazolásnak megfelelően módosítani.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. június 21. 12:08
Ha több gyermek után használnánk ki a CSOK Pluszt, akkor nagyobb összegű kedvezményes hitelre lehetü...
MEDIA1  |  2024. június 21. 11:21
A Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia tagja lett Málnay B. Levente, az AMC Networ...
ChikansPlanet  |  2024. június 21. 10:17
A kutatók évtizedek óta vizsgálják, hogy a klímaváltozás hogyan alakítja át az óceánok ökoszisztémáj...
Holdblog  |  2024. június 21. 08:58
Az Egyesült Államok a részvénypiac királya, az eddigi kihívó, Kína egyre jobban távolodik az előzés...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm