1 °C Budapest

Itt a Tesco-gazdaságos biztosítás extra kedvezményekkel! - És ez még csak a kezdet?

Pénzcentrum
2006. október 30. 13:30

Mától a Tesco vásárlói kötelező és casco autóbiztosítást is köthetnek a hipermarketekben, melyben a Generali lett a cég együttműködő partnere. A tervek szerint a kooperáció már a közeljövőben kibővülhet a lakás- és vagyonbiztosítási termékek körére - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A biztosítási termékek az ország minden (53 db) Tesco hipermarketében elérhetőek lesznek, a Generali és a Tesco így piaci pozíciójuknál fogva is lefedi az egész országot. A biztosításokat a Tesco-ban központi helyen, a főbejáratok közvetlen közelében elhelyezett Tesco Biztosítási Pultoknál lehet majd megkötni.

A szolgáltatásokra a Tesco vásárlói számára külön kedvezmények is vonatkoznak: az elérhető díjkedvezmény mértéke a kötelező esetében elérheti a 45%-ot is (a Generali árakhoz képest 5%-os a kedvezmény), míg a casco esetében az adható kedvezményeken felül további 10%-ot tesz ki a Tesco-kedvezmény.

Dr. Antal Erzsébet, a Tesco pénzügyi igazgatója kiemelte, hogy piackutatásaik szerint az ügyfelek egyre inkább szeretnének mindent egy helyen elintézni, ennek megfelelően a cég kiemelt célja a szolgáltatáspaletta folyamatos bővítése.

A piacra lépés időpontja természetesen nem véletlenül esik egybe a kötelezők felmondási időszakának kezdőnapjával. Becslések szerint a Generali és a Tesco közös biztosítási csomagjának piaci részesedése a hivatalos váltási időszakban (azaz december 31-ig) elérheti az újrakötött felelősségbiztosítások 10%-át. (A Generali piaci részesedése a casco piacon 22%-ra tehető, míg a kötelező esetében 14%-os. A biztosító a Tesco-együttműködéssel már 8 országos értékesítési csatornát működtet.)

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Az együttműködés lakásbiztosításokra történő kiterjesztésére 2007. elejétől számíthatunk. A Generali tapasztalatai szerint a kötelezővel rendelkező ügyfelek 10%-a évről-évre biztosítót vált, ezek 90%-a pedig igényli a személyes kapcsolatot. A Generalinál azok az ügyfelek jobban kitartanak a biztosító mellett, akiknek káreseményük volt, mindez pedig a minőségi szolgáltatásnak, az aktív kárrendezésnek tudható be - mondta el Dr. Pálvölgyi Mátyás, a biztosító vezérigazgatója.

A Tesco természetesen a megkötött ügyletek után jutalékot kap. A beruházás költségit a felek megosztva viselik, a Generali a pult kialakítását végezteti el, míg a Tesco a marketingfeladatokat látja el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?