1 °C Budapest

Futhatunk a pénzünk után? Foglalt telefonvonalak a MÁV-biztosítónál

Pénzcentrum
2006. szeptember 1. 12:30

A tavalyi gépjármű-felelősségbiztosítási "futamot" konkurenseinél lényegesen alacsonyabb tarifáival megnyerő MÁV-biztosító körül már jó ideje gyülekeznek a fekete felhők. A tapasztalatok szerint ugyanis kár esetén a MÁV-biztosítót elérni is borzasztóan nehéz, kicsikarni belőlük kárigényünket pedig szinte lehetetlen, ha mégis sikerül, azt hónapokig tartó utánajárás és súlyos tízezrek elköltése előzi meg.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A tavalyi gépjármű-felelősségbiztosítási "futamot" konkurenseinél lényegesen alacsonyabb tarifáival megnyerő MÁV-biztosító körül már jó ideje gyülekeznek a fekete felhők. A tapasztalatok szerint ugyanis kár esetén a MÁV-biztosítót elérni is borzasztóan nehéz, kicsikarni belőlük kárigényünket pedig szinte lehetetlen, ha mégis sikerül, azt hónapokig tartó utánajárás és súlyos tízezrek elköltése előzi meg - írja a Népszabadság.

Egy fehérkéktói ügyfélnek kétszer is fel kellett utaznia Budapestre ahhoz, hogy a 2005 októberében keletkezett kárigényét idén júliusra sikerüljön érvényesíteni, és végre fizessen a biztosító társaság. Először arra hivatkozva utasították el, hogy a károkozónak nem volt érvényes a biztosítása. A pórul járt férfi azonban személyesen felkereste az állítólag érvénytelen kötvény gazdáját, amelyről érdekes módon kiderült, hogy még nem járt le. Együtt faxolták el a biztosító társaságnak a másolatot, amely azonban valahogy elkeveredhetett, így lett az ígért néhány napos kifizetési időből majdnem egy év.

Ám ne higgyük, hogy az eset egyedülálló! A Karosszériajavítók és Fényezők Egyesületének elnőke, Szénási Róbert is beadványt írt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének. De Szénási úr már magánemberként is került összetűzésbe a társasággal, több hónapos küzdelem után pert indított, amelyet a MÁV-biztosító peren kívüli megegyezéssel próbált elkerülni, a kárösszeget ajánlva fel. Szénási úr és ügyvédje nem volt hajlandó ilyen megalázó alkuba belemenni, és végól sikerült kicsikarni, hogy az általános gyakorlatával ellentétben a biztosító társaság a perrel kapcsolatos és az egyéb felmerülő költségeket is megtérítse.

A Népszabadság a PSZÁF-ot is megkereste az üggyel kapcsolatban, ám a szóvivő, Binder István a kérdésekre elhárítóan azt felelte, hogy konkrét panaszügyi eljárásról nem adhat fel világosítást. Azt azonban elárulta, hogy 2006. június 2-tól a felügyelet korlátozta a MÁV Általános Biztosítási Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási üzletágának működését féléves időtartamra, vagy addig, míg a társaság ki nem javítja nyilvantartási- és adatfeldolgozási rendszerének hibáit. Ha azonban ez megtörténik, akkor a MÁV-biztosító év végén újra harcba szállhat az ügyfelekért.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?