15 °C Budapest
Surveillance cameras on the corner of building, Surveillance of the public using CCTV is common in many areas around the world

Újabb részletek láttak napvilágot a vasárnapi horrorgázolásról: egy bolt kamerája mindent rögzített

2023. február 20. 11:17

Minden részletet rögzítő kamerafelvétel készült a Harminckettesek terén arról a brutális balesetről, amelyik vasárnap hajnalban a 4-6-os villamos megállójában történt - adta hírül a Blikk. Amint arról lapunk is beszámolt, vasárnap hajnalban a Harminckettesek tere 1. szám előtt a villamosmegállóba sodródott egy autó, ami halálra gázolt egy 23 éves nőt. Két másik villamosra váró fiatalember élete centiken múlott, a sodródó autó mögöttük vágódott fel a járdaszigetre, de nekik sikerült elugraniuk.

A tragédia hajnali 2 óra előtt történt a Nagykörúton, a Harminckettesek terén lévő villamosmegállóban. A rendőrség közleménye szerint egy 41 éves, olasz állampolgárságú vezető eddig tisztázatlan okokból felhajtott a járdaszigeten lévő megállóba, ahol a lány is várakozott. A rendőrség szerint az alkoholteszt pozitív volt, tehát a férfi ittasan vezette a járművet. Az autója nagyjából 4-5 métert bontott le a megállóból, ami után az úttest jobb oldalán álló fának vágódott. A sofőr sértetlenül szállt ki a volán mögül.

A tragédiától pár lépésre lévő dohánybolt tulajdonosa a Blikknek megmutatta azt a videófelvételt, amelyet az üzlet bejárata felett lévő biztonsági kamera rögzített.

"Tisztán látszik minden részlet, a megálló épp a kamera előtt van. A felvételeket átadtam a rendőrségnek, ám a médiának nem adom ki. Azt gondolom, jól látszik, milyen tempóval érkezett a gázoló, szerintem ez is fontos bizonyíték lehet majd ellene" - mondta a fiatalember, miközben elindította a felvételt. Ezen látszott a megálló, és a balról érkező autók. Először egy jármű halad el, majd feltűnik a mögötte mintegy száz méterre lévő gázoló lámpája. Senki nem zavarta, a fénycsóva szinte vakított, szitáló mozgásából látszott, hogy a kocsi nagy sebességgel közeledett.

A megálló mellé érve a sofőr valamiért balra kormányozta az autót, amely fékezés nélkül, tompa szögben felcsapódott a csőkorlátnak és a megálló üvegfalának, majd egyből visszapattan és kihajt a képből. Jól látszik, hogy szétrobban az üvegfal, a megálló fémoszlopával együtt egy testet is telibe talált az autó eleje - írja a lap.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem