21 °C Budapest
Moszkva, 2024. március 13.Vlagyimir Putyin orosz elnök interjút ad Dmitrij Kiszeljovnak, a Rosszija Szegodnya orosz állami médiacsoport vezérigazgatójának Moszkvában 2024. március 13-án.MTI/AP/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Gavriil Grigorov

Ez az öt lépés vezethet el a harmadig világháborúig: ilyen terveket szövöget Putyin a színfalak mögött

2024. március 15. 10:01

Egy kiszivárgott dokumentum szerint Vlagyimir Putyin Európát háborúval fenyegető, hosszú távú terveket szövöget a színfalak mögött, miközben nyilvánosan továbbra is fenyegetőzéssel próbálja megfélemlíteni a Nyugatot - tudósított a Mirror.

Egy nemrégiben kiszivárgott dokumentum szerint Oroszország Vlagyimir Putyin vezetésével komoly, hosszú távú terveket szövöget Európa destabilizálására. A dokumentumok, amelyek állítólag Putyin aláírását viselik, ukrán hackerek által kerülhettek nyilvánosságra. Ezek szerint az orosz kormány a jelenlegi ukrajnai konfliktus lezárása után is folytatni kívánja a Nyugattal való konfrontációt, sőt, azt még tovább is fokoznák.

A 2023. december 12-én keltezett levélben, melyet Vjacseszlav Volodin, az Állami Duma elnöke írt, egy ötlépcsős terv került megfogalmazásra. Ez magában foglalja a kulcsfontosságú iparágak államosítását Oroszországban, a cenzúra szigorítását, a belső ellenzék kiirtását és Oroszország "Nyugat-mentesítését", valamint a "káosz exportját" Európába.

A levél emellett bírálja a breszt-litovszki szerződést, amelynek következtében Oroszország elvesztette az ellenőrzést több terület felett is. A dokumentum arra szólít fel, hogy fordítsák vissza ezen paktum hatásait. A portál arról is ír, hogy Putyin korábban már többször fenyegetőző hangnemben beszélt arról, hogy kész atomfegyvereket is bevetni, ha Oroszorságot olyan mértékű veszély fenyegetné. Legutóbb például arra figyelmeztette a Nyugatot, hogy az ukrajnai konfliktusban való részvétellel nukleáris háborút kockáztatnak.

Egy friss interjúban azonban Putyin azt nyilatkozta, hogy jelenleg nem lát szükségességet atomfegyverek bevetésére Ukrajnában és úgy véli, hogy a világ nem halad atomháború felé. Azonban hangsúlyozta, hogy Oroszország kész nukleáris fegyvereket használni, ha országának létét fenyegetik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az orosz vezető további megjegyzéseiből kitűnik az az eltökéltség, hogy minden eszközzel védeni fogja Oroszországnak Ukrajnában elért pozícióit. Emellett figyelmezteti a NATO-s tagországot adó államokat arra is, hogy ne tegyenek olyan lépéseket, amelyek túllépik Moszkva tűréshatárát.

(Címlapkép - Gavriil Grigorov, MTI/MTVA)

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm