2020. január 24. péntek Timót

Magyarok tömegének keserítette meg az életét a Revolut: a hatóságok tehetetlenek


A Revolut több ügyfele sem fért hozzá a pénzéhez az elmúlt hetekben - írja az Index. A vállalat a pénzmosási törvényre hivatkozva zárolja a számlákat.

A lapnak nyilatkozó egyik ügyfél már három hete nem tud utalni a szolgáltatással, és a cég már olyan dokumentumokat is elkért, ami nem feltétlenül indokolt. Így például a jövedelem forrását jövedelemigazolással kellett az ügyfélnek igazolnia. Ehhez egyébként a Revolutnak semmi köze, hiszen a pénz már egy ideje legálisan a bankrendszeren belül volt. Az eset nem egyedi.

A Revolut jelenleg veszteségesen működik, az árazásuk ugyan rendkívül kedvező, de ez a jövőben megváltozhat, mikor már sikerül kellően elterjedté válnia. A zárolások mindenesetre nem segítik ezt a folyamatot, hiszen meglehetősen rombolják az ügyfelek bizalmát. A Revolut brit vállalat, emellett Litvániában rendelkezik hatósági felügyelettel, Magyarországon határon átnyúló tevékenységet folytat, a Magyar Nemzeti Banknak így korlátozott felügyeleti lehetőségei vannak.

Aki most nagyobb összegű pénzt tölt fel a felületre, az készüljön fel arra, hogy a cég - a pénzmosási szabályok megsértését elkerülendő - szigorú és elég lassú intézkedéseket foganatosított, ami meglehetősen sok reklamációt szült az ügyfelek körében. Mivel a Revolut brit jog alatt működik, így a jogérvényesítésre is csak Nagy-Britanniában van lehetőség, a magyar hatóságok nem tudnak segíteni. Magyar élőhangos megoldásra egyelőre a cégtől nem számíthat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 436 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17%), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 40 505 forintos törlesztőt (THM 8,97%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste, az MKB, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 3 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS