2020. július 3. péntek Kornél, Soma

Magyarok tömegének keserítette meg az életét a Revolut: a hatóságok tehetetlenek


A Revolut több ügyfele sem fért hozzá a pénzéhez az elmúlt hetekben - írja az Index. A vállalat a pénzmosási törvényre hivatkozva zárolja a számlákat.

A lapnak nyilatkozó egyik ügyfél már három hete nem tud utalni a szolgáltatással, és a cég már olyan dokumentumokat is elkért, ami nem feltétlenül indokolt. Így például a jövedelem forrását jövedelemigazolással kellett az ügyfélnek igazolnia. Ehhez egyébként a Revolutnak semmi köze, hiszen a pénz már egy ideje legálisan a bankrendszeren belül volt. Az eset nem egyedi.

A Revolut jelenleg veszteségesen működik, az árazásuk ugyan rendkívül kedvező, de ez a jövőben megváltozhat, mikor már sikerül kellően elterjedté válnia. A zárolások mindenesetre nem segítik ezt a folyamatot, hiszen meglehetősen rombolják az ügyfelek bizalmát. A Revolut brit vállalat, emellett Litvániában rendelkezik hatósági felügyelettel, Magyarországon határon átnyúló tevékenységet folytat, a Magyar Nemzeti Banknak így korlátozott felügyeleti lehetőségei vannak.

Aki most nagyobb összegű pénzt tölt fel a felületre, az készüljön fel arra, hogy a cég - a pénzmosási szabályok megsértését elkerülendő - szigorú és elég lassú intézkedéseket foganatosított, ami meglehetősen sok reklamációt szült az ügyfelek körében. Mivel a Revolut brit jog alatt működik, így a jogérvényesítésre is csak Nagy-Britanniában van lehetőség, a magyar hatóságok nem tudnak segíteni. Magyar élőhangos megoldásra egyelőre a cégtől nem számíthat.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 3 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Felmondási hullám a magyar munkahelyeken: ez már a poszt-covid szindróma?
Sokan, az eddig elégedettnek, stabilnak hitt emberek közül egyik napról a másikra mondanak fel munkahelyükön, teljesen meggondolatlanul.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk