7 cég uralja a drogériákat: bármit veszel, ők járnak jól

2017. május 19. 16:50

Összesen 182 szépségipari vállalat és márka tartozik ahhoz a hét cégóriáshoz, amely világszerte uralja a szépségipart. Teljesen mindegy, hogy mit vásárolsz a drogériákban, szinte biztos, hogy ezek valamelyike az adott márka tulajdonosa.

A szépségápolási termékek vásárlásánál általában tudatosan választanak a fogyasztók. Itt a márka és a márkahűség is nagyobb szerepet játszik, mint általában egyéb más termékeknél. Azt viszont biztos nem tudják sokan, hogy valójában 182 szépségipari vállalat hét óriás ernyője alá tartozik.

Ez a hét megacég az Estée Lauder, a L’Oréal, az Unilever, a Procter and Gamble, a Shiseido, a Johnson and Johnson, és a Coty. Világszerte több ezer embert foglalkoztatnak, és évente több milliárd dolláros bevételt realizálnak. Elgondolkodtató látni, hogy valójában hogyan is néznek ki a kapcsolt fogyasztói márkák.

Az Estée Lauder alá tartozik 24 szépségipari márka, sőt, például a Donna Karan, a Michael Kors, a Tom Ford, a Tommy Hilfiger és a Tory Burch számára is gyárt sajátmárkás kozmetikai termékeket. Az Estée Lauder néhány jól ismer márkája: Aveda, Bobbi Brown, Clinique, La Mer, MAC Cosmetics. A cégóriás a becslések szerint 11,3 milliárd dolláros árbevételt realizált 2016-ban.

A L’Oréal 39 szépségipari márkával büszkélkedhet, olyanokkal, mint a Lancôme, a Maybelline, a Urban Decay, a Garner, az Essie és a The Body Shop. Rettentően drága luxus márkái is vannak, mint például a Pureology, a La Roche-Posay és a SkinCeuticals. A becslések szerint tavaly 27,6 milliárd dollár volt az árbevétele.

Az Unilever termékei nem az USA-ban a legnépszerűbbek, az indiai nők viszont odavannak értük, az egyik nagy kedvencük a Fair & Lovely. Becslések szerint tavaly 58,2 milliárd dollár volt az egész vállalat bevétele, amelyből 22,3 milliárd a szépségápolási termékeikből jött össze.

A Procter & Gamble különösen nagy hangsúlyt fektet az olyan nagy márkáira, mint a Head & Shoulders, a Herbal Essences, az Olay és a Gillette. 76 milliárd dollárra becsülik a vállalat tavalyi bevételét, amelyből 18 milliárdot hoztak a szépségipari márkái. A vállalat egyébként a közelmúltban több márkáját is eladta a Coty-nak, amely így a szépségipar egyik új vezetőjévé vált.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Coty összesen 33 márkanevet képvisel, miután számos márkát felvásárolt. Hozzá tartozik az OPI, a Rimmel, a Covergirl, és többek között olyan sztárok állnak mögötte, mint Katy Perry, David Beckham és Beyoncé. Tavaly 4,3 milliárd dollár értékű szépségipari terméket értékesített a cég. Vélhetően ez a szám idén drámaian megugrik, köszönhetően a rengeteg megvásárolt nagy márkáknak.

A Shiseido mindegy 30 szépségipari márkát tömörít, többek között olyanok tartoznak hozzá, mint a bareMinerals, a Nars és a Laura Mercier. A japán vállalat árbevétele a becslések szerint 6,3 milliárd dollár volt.

És végül az utolsó nagy márka a listán, a Johnson and Johnson. Kilenc nagy szépségipari márkát foglal magába, olyanokat, mint az Aveeno, a Neutrogena, a Clean and Clear és a RoC. Ez a cég is igen szép összeget zsebelt be tavaly a bőrápolási termékei által, nagyjából 7,1 milliárd dollárt.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem