An Eco Electric car is re-charged from city street power point.

Tombol az e-autó láz Magyarországon: újabb sokmilliós beruházások jönnek

2021. július 2. 12:34

A hazai utakon egyre több elektromos gépjármű cikázik, és a töltő-infrastruktúra is gyors ütemben bővül. Három évvel ezelőtt 108 töltőoszloppal indultunk, ma pedig már összesen 1320 töltő üzemel 183 városban. Az MVM Mobiliti Kft. és a Magyar Közút jelenleg is nagy erőkkel tervezi a töltőhálózat további bővítését és fejlesztését, melybe most az érintetteket is bevonják online kérdőívük segítségével, amelyet a villanyautósok ezen a linken július 5-ig érhetnek el.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adatai szerint a nyilvános elektromos töltőállomásokon 2020-ban összesen 7,1 GWh energiát használtak fel az autósok, mely energiamennyiség 708 579 töltésből tevődött össze. A 2019-es adatokhoz viszonyítva 25 százalékkal nőtt a töltések száma, és 30 százalékkal a töltésekre fordított energia mennyisége. Mindez tehát jól mutatja, milyen dinamikusan fejlődő területről van szó, ezért a felek célja az országosan egységes elektromosgépjármű-töltési hálózat és az annak fenntartható működését célzó elszámolási, fizetési rendszer kialakítása és üzemeltetése.

A legtöbb töltőoszlop, közel 500 darab, Budapesten található, ezek a legtöbbet használt töltők is, ezt követi Győr és Kecskemét jelenleg 39, illetve 37 darab töltővel.

Ha bárki szeretne hozzájárulni a jövő közlekedési szokásait nagyban meghatározó, most alakuló trendekhez, mindössze 10 perc alatt kitöltheti az MVM oldalán található online kérdőívet. A témával kapcsolatos további fejleményeket a Magyar Közutat és az MVM Csoport a társaságok social media felületein fogja közölni.

A Pénzcentrum korábban a villanyautók magyarországi terjedéséről az állami támogatásokról is számos cikket írt már. A trendekre jellemző Belügyminisztérium adataiból kiderült, hogy május végéig összesen 32 053 zöld rendszámot adtak ki Magyarországon és az is, hogy a villanyautó-támogatás első két körére igényelhető milliárdok órák alatt fogytak el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm