Power supply connect to electric vehicle for charge to the battery. Charging technology industry transport which are the futuristic of the Automobile. EV fuel Plug in hybrid car

Ennyi volt: pár óra alatt elfogyott az összes pénz a villanyautó-támogatásból

2021. június 15. 14:46

Hátfőn másfél óra alatt elkapkodták az e-autó pályázat első körére elkülönített 1 milliárd forintot a vásárlók. Az IFKA aztán kedden váratlanul felszabadította a maradék 2 milliárd forintos keretet is, amit a későbbi körökre ütemeztek eredetileg. Ez az összeg is órák alatt kimerült.

Miután hétfőn mintegy másfél óra alatt elfogyott az elektromos autók vásárlásának állami támogatásának első üteme, kedden az IFKA úgy döntött, hogy a maradék 2 milliárd forintot is megnyitja a pályázók előtt, nem tartogatják a pénzt a többi fordulóra.

A villanyautosok.hu viszont arról számolt be, hogy ez a 2 milliárd forint is órák alatt elfogyott, kedden délután már nem lehetett pályázatot beadni.

Arról egyelőre nincs információ, hogy várható-e a támogatásra szánt forrás kibővítése, és újabb pályázási fordulók meghirdetése. Mivel eredetileg három kört hirdetett meg az IFKA, akadnak olyanok, akik későbbi fordulókra tartogatták az autóvásárlást, számukra az eredeti tervek ma reggeli meglepetésszerű felrúgása a támogatásról való lemaradást jelenti

- írja a portál.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 24. 14:24