SPAR, Törökbálint

Nagy bejelentéssel nyitja a hetet a SPAR: ezekben a termékcsoportokban várható változás

2021. április 12. 13:03

Az áruházlánc 3600-nál is több saját márkás árut forgalmaz, amelynek közel fele élelmiszer. A vállalat a hazai beszállítókkal együttműködve és saját élelmiszer-termelő egységeinek bővítésével folyamatosan növeli kapacitását. A bicskei és perbáli Regnum húsüzemek, és az üllői SPAR enjoy. convenience üzem új termékfejlesztéseit a folyamatosan változó fogyasztói szokások indokolják.

„Vállalatunk folyamatosan, évtizedek óta fejleszti a saját márkás termékkínálatát. A mennyiségi növekedésen túl kiemelten fontos szempont a hazai alapanyagok minél nagyobb arányban történő felhasználása. A megbízható, minőségi, egyben pénztárcabarát árucikkek kapcsán áruházláncunk számára elsőbbséget élvez a magyarországi termékek forgalmazása"  – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

Az is hozzátette: "Választékunk évről évre bővül, mára 31 termékcsalád több mint 3600 saját márkás árucikke érhető el az üzleteink polcain. A vásárlói elvárások folyamatosan változnak, ezért 2021-ben szinte az összes saját márkás áruterületünk kínálatát szélesíteni szeretnénk. A tavalyi év fejlesztési adatait alapul véve idén úgy tervezünk, hogy csak az élelmiszerszegmensben háromszázon felüli új cikkel bővítjük a saját márkás árukínálatunkat. Kiemelkedően sok fejlesztés várható a tejtermékek, a pékáruk és a convenience, azaz a kényelmi árucsoportokban”

A kényelmi termékeket gyártó SPAR enjoy. convenience üzem 2018-as megnyitása óta egyre szélesebb szendvics- és salátakínálattal látja el az üzletlánc egységeit. A korábbi technológiai beruházások után 2020-ban a termékkörbővítés került fókuszba: év végén megkezdődött a SPAR márkanevű, 350 grammos termékek előállítása, miközben tojás-, burgonya- és kukoricasalátával, franciasalátával és orosz hússalátával gazdagodott a kínálat. Közel egyéves termékfejlesztés eredményeként a saláták vadonatúj receptúrával készülnek, adalékanyagok hozzáadása nélkül.

A termelést 2021-től egy új gépsor segíti, amely hamburgerek, hot dogok és csirkefalatok csomagolására alkalmas. A hidegkonyhai termékek kereslete a koronavírus világjárvány okozta átmeneti visszaesést követően mostanra kezd visszatérni a pandémia előtti időszak mutatóihoz. A szendvics- és salátakereslet fokozatos emelkedése a SPAR online shopban is látványos. A jövőt illetően ez bizakodásra ad okot, ugyanis a kényelmi-hidegkonyhai piacban jelentős növekedési tartalék rejlik.

Az egyre növekvő keresletnek köszönhetően a vállalat a gyártási kapacitás bővítése mellett döntött és megvásárolta a ZIMBO Perbál Húsipari Termelő Kft. perbáli üzemegységét, amely 2020 novemberétől Regnum Húsüzem Perbál néven látja el feladatait. Az akvizíció is szerepet játszott abban, hogy a friss húsok értékesítése az előző évben mintegy 20%-ot emelkedett.

A koronavírus-világjárvány a vásárlói szokásokat is befolyásolta: a többszöri kisebb bevásárlásokat felváltották a ritkább, de nagyobb mennyiségben történő friss, pultos és előre csomagolt termék-beszerzések.

Ezzel párhuzamosan hozzávetőleg 30%-ot nőtt a csomagolt tálcás húsok és húskészítmények eladása. A felvágottak esetében ugyanez a tendencia figyelhető meg. A frisshús-szegmens az online shopos értékesítésben dinamikus fejlődésnek indult 2020-ban: 2019-hez képest a forgalom a négyszeresére növekedett.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A vállalat üzletpolitikájának egyik meghatározó eleme, hogy minél több termék származzon hazai, – akár családi – vállalkozásoktól, előállítóktól, gazdáktól és termelőktől. Ez igaz a saját márkás termékek alapanyagaira is. A másik fontos elem, hogy az üzletlánc az új saját márkás termékek fejlesztésénél, illetve a már meglévő cikkek átcsomagolásakor minden esetben egyezteti a partnerével a védjegyhasználat lehetőségét.

Többek között ennek köszönhető a saját márkás, védjegyes termékek cikkelemszámában tapasztalható lendületes növekedés: 2019 végén 75 különböző saját márkás árucikken szerepelt védjegy, 2020-ban pedig további 32 termék kapta meg a besorolást, több esetben az egyik legkedveltebb saját márkacsalád, az S-Budget termékei is.

A vállalat legtöbb saját márkás terméke, közel 1700-as darabszámmal, az élelmiszeráruk közé tartozik. Az úgynevezett non-food I. kategóriában – például háztartási vegyi áruk, mosó- és tisztítószerek, higiéniai cikkek, testápolási termékek, állateledelek – 210-féle áru található az üzletekben, a non-food II. csoport – barkácsáruházakban, egyéb szaküzletekben és hipermarketekben értékesített áruk, például szerszámok, autóalkatrészek, kemping-felszerelések, sporteszközök – közel 1300 fajta termékkel képviselteti magát. Az áruházlánc továbbá közel 120 húsüzemi, 70 kényelmi és 200 egyéb gasztroterméket is forgalmaz.

Felmérést készít a Pénzcentrum!

A Pénzcentrum legújabb felmérésében arra keresi a választ, miért keresik elsősorban a vásárlók a magyar termékeket, milyen elvárásaik vannak a boltokkal szemben, illetve mi motiválhatná őket arra a jövőben, hogy inkább a hazai árukat válasszák. Kérjük, hogy válaszaiddal segítsd te is a munkánkat!

Címlapkép: SPAR/Molnár Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?