Ennyit érnek ma azok a lakások, amiben Vágási Feri, Berényi Miki vagy Miklósi Attila laknak

2019. augusztus 16. 15:31

Kultikus magyar sorozatok, amelyek ingatlanjaiban családok életét követhettük végig a régmúlttól napjainkig. A lakótelepi élet mindennapjai, a külvárosi társasház családi hangulata, a budai elit villái és a belvárosi fiatalok albérlete. Vajon mit tudhatunk ezekről, mennyit érhetnek mostanában? A Duna House ingatlankörképe a magyar sorozatok lakásait veszi górcső alá.

Szomszédok

Az egyik leghíresebb magyar televíziósorozat, amelynek minden epizódjában csütörtök van, vagyis a Szomszédok legtöbb jelenetét a ma újra virágzó gazdagréti lakótelepen forgatták. A telep a késő Kádár-korszak egyik nagy presztízsberuházásaként épült a ’80-as években. A sorozat 1987 és 1999 között volt műsoron a Magyar Televízióban, nyitóepizódjait hatmillióan nézték. A Szomszédok legendás helyszíneinek a sorozatban a Lantos utca 8. szám ad otthont, ám ne lepődjön meg senki azon, ha ilyen utcanévvel csak Budapest XVII. kerületében találkozik. 

A Vágási-Mágenheim-Takács családok otthona a sorozatban említett 10 emeletes házzal ellentétben egy 7 emeletes panel, a Csíki-hegyek utca 1. szám alatt. A teleregény indulásakor a Magyar Televízió összesen 4 millió forintot költött a négy darab, elsőemeleti, lakótelepi lakásra, amelyekben a három család lakott, a negyedikben pedig Gábor-Juli stúdió díszlete volt berendezve. Napjainkban a lakásokban civilek élnek, 2012-ben Taki bácsi és Lenke néni háromszobás, 74 nm-es ingatlanát 16,5 millió forintért árulta akkori tulajdonosa. 

A tranzakciós adatok alapján ez a lakás az elmúlt 7 évben több mint megduplázta az árát, így most valószínűleg 40 millió forintnál is drágábban cserélhetne tulajdonost.

Barátok közt

Az 1998 óta futó szappanopera, a Barátok közt tette az egész ország számára ismertté a Budapest XIX. kerületében található, különleges hangulatú városrészt, Wekerletelepet. A sorozat híres lakóháza, a Mátyás király téren, vagyis a valóságban a Kós Károly tér 4. szám alatt található. Az épületet Schoditsch Lajos és Éberling Béla tervei alapján építették, jellegzetes, dupla oszlopsoros lodzsával és íves nyílászárókkal. A telep tervezésekor a 19. század második felében Angliából induló kertvárosi mozgalom nyújtott inspirációt, a cél az volt, hogy a vidéki embereket ne kényszerítsék zsúfolt bérházakba, helyette népi szecessziós és neogótikus, egy emeletes és földszintes, 2, 6, 8, 12 lakásos házak várták a lakókat. 

A különböző helyről érkező munkások hamar igazi közösséggé kovácsolódtak, akárcsak a sorozatban és kialakult a napjainkban is jellemző wekerlei lokálpatriotizmus. Az, aki szívesen tartózkodik a zsúfolt és zajos belvárostól, kedveli a platánfákkal szegélyezett körutakat és az összetartó közösséget, ideális választás a hangulatos Wekerletelep, ahol

ma 600 ezer forintos négyzetméteráron találhatnak ingatlant az érdeklődők.

Aranyélet

Az ingatlanárak folyamatos emelkedésével egyre többen célozzák meg a budapesti kerületek helyett a fővárosi agglomerációt. Bár az árak már a külterületeken is jóval magasabbak, mint a korábbi években, mégis sokan inkább a napi ingázást választják, a megfizethető, magasabb minőség és tágasabb alapterület, esetleg némi zöld érdekében.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A könnyű élet (Helppo elämä) című finn sorozat 2015 őszén az HBO-n bemutatott, nagysikerű, magyar gyártású remake-je, az Aranyélet szereplőinek filmbéli otthona azt gondolnánk, hogy Budapesten, valamelyik luxusvillák övezte hegyen található, ám az ingatlan, amelyben az otthoni jeleneteket forgatták, valójában Dunakeszin található. Az igazi aranyéletet garantáló luxusház 2018-ban került az ingatlanpiacra, a szerencsés vásárlónak 

egy több mint 500 négyzetméteres, 2007-ben épült, prémium minőségű, dunai panorámás családiház üthette a markát, amelynek négyzetméteréért ma akár 1,2 millió forintot is elkérhetnek.

Éjjel-Nappal Budapest

Az ingatlanárak növekedésével együtt hosszú évek óta az egekbe szökő albérletáraktól hangos a sajtó. Éppen ezért sok fiatal felnőtt kényszerül vagy barátokkal, ismerősökkel, akár idegenekkel is egy otthonba költözni. A 2013 februárjától az RTL Klubon futó televíziós műsor, az Éjjel-Nappal Budapest sztárjai is hasonló cipőben járnak, közösen élnek egy Margit körúti, nagyjából 250 négyzetméteres, két lakásból összenyitott ingatlanban. Bár történeteiket nézve sokesetben inkább elrettentő ez a fajta életforma, mintsem, hogy meghozná a társbérlethez az ember kedvét. Persze a sorozatnak nagy valószínűséggel nem is ez a célja, és ha nem szeretnénk százezreket fizetni egy garzon bérléséért, társulni kell. 

Szobát az említett budai környéken 80 ezer forintért lehet bérelni, azonban, aki ragaszkodik a privátszférához, annak minimum 120 ezer forintotot kell fizetnie egy közeli garzonért.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem