1 °C Budapest

Lekapcsolták a kalózokat: másfél millió a zsákmány

MTI
2012. július 13. 13:03

Több ezer hamis CD-t és DVD-t, valamint több laptop-adaptert foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több budapesti cég telephelyén - közölte Suller György Attila vám- és jövedéki szóvivő pénteken.

A közlemény szerint a NAV adóellenőrei és pénzügyőrei próbavásárlást végeztek egy budapesti cég üzlethelyiségében, ahol különféle adathordozókat árultak. A megvásárolt CD-ken, DVD-ken és memóriakártyákon nem volt szerzői jogdíj megfizetését igazoló matrica, ezért az ellenőrzést végzők átvizsgálták az üzlet kiszolgáló helyiségét és raktárát, ahonnan 7910 DVD, 6507 CD, 150 Blue Ray lemez, valamint 46 pendrive és memóriakártya került elő több mint másfél millió forint értékben.

Mivel a termékek egyikén sem volt jogdíj megfizetését igazoló matrica, a NAV munkatársai a fellelt termékeket lefoglalták és szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény gyanúja miatt a pénzügyi nyomozók eljárást indítottak.

A NAV pénzügyőrei később ellenőrzést tartottak két másik budapesti cég telephelyén és üzlethelyiségeiben, s az üzletek polcairól, valamint a pult alól 159 HP márkajelzésű notebook adapter, valamint egy Dell márkájú hordozható számítógép is előkerült. A jogtulajdonos képviselője által készített szaktanácsadói vélemény szerint az adapterek a HP termékek hamisítványai, a számítógépen pedig szerzői jogokat sértő szoftverek találhatók.

A pénzügyőrök a másfél millió forint értékű adaptereket, illetve az egymillió forintot érő laptopot lefoglalták és áru hamis megjelölése bűntett, a szoftverek vonatkozásában pedig szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek - olvasható a NAV közleményében.

 

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 2. 07:52