7 °C Budapest

Itt a Tesco nagy bejelentése: erre is vártak a magyar vásárlók

Pénzcentrum
2012. június 28. 11:02

Júniustól immár a Tesco áruházakban is elfogadják a SZÉP Kártyákat - tájékoztat keddi közleményében az áruházlánc. Az OTP ás MKB által kibocsátott kártyák a Tesco áruházak grillpultjaiban értékesített valamennyi termékre beválthatók.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. szerződést kötött két SZÉP Kártya kibocsátó intézménnyel, így a vállalat is csatlakozott a SZÉP Kártya elfogadóhelyekhez. Június 11-től az áruházlánc 36 hipermarketjében elfogadja az OTP és a MKB által kibocsátott SZÉP kártyákat.

SZÉP Kártya és Erzsébet utalvány: mi a különbség?
A SZÉP kártya egy olyan, küllemét tekintve leginkább a bankkártyákhoz hasonlítható plasztik lap, amely a korábbi béren felüli juttatásokkal járó utalványokat hivatott felváltani. A SZÉP kártya segítségével számtalan szolgáltatásért fizethetünk, legyen szó szabadidős tevékenységekről, meleg-étkezésről, üdülésről, netán múzeumi vagy színházi belépőkről.

Az Erzsébet-utalvány a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által papír alapon vagy elektronikus formában kibocsátott, fogyasztásra kész étel vásárlására felhasználható utalvány.


A SZÉP Kártya a Tesco áruházak grillpultjainál található kasszáknál váltható be. Az utalványt a grillpultok kínálatának valamennyi termékére, így például grillcsirkére, különféle ízesítésű pizzákra, meleg szendvicsre, hot-dogra, frissensültekre, salátákra, vagy akár üdítőre és kávéra is el lehet költeni.

Az Erzsébet csak náluk működik

Az áruházlánc közleménye is emlékeztet arra, hogy hipermarketjeiben április óta lehet Erzsébet-utalvánnyal fizetni, ez a lehetőség azóta nagyon népszerűnek bizonyult a vásárlók körében. A nemzetközi áruházláncok közül ugyanakkor csak a Tesco áruházakban lehet beváltani, pedig a vásárlók igényelnék, hogy mindenütt vásárolhassanak az Erzsébet utalvánnyal - írta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) keddi állásfoglalásában.

Az OKSZ fontosnak tartja, hogy az Erzsébet utalvány népszerűsége érdekében a többi nemzetközi áruházlánc is köthessen elfogadóhelyi szerződést a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft.-vel.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A szövetség felmérése szerint ugyanis az Erzsébet utalványt jelenleg kereskedelmi értékesítőhelyeken és vendéglátóhelyeken, több ezer hazai üzletben, a nemzetközi áruházláncok közül viszont kizárólag egyes Tesco áruházakban lehet beváltani.

A közlemény szerint a felmérés azt mutatja: a vásárlók igénylik, hogy bárhol szabad választásuk szerint beválthassák ezeket az utalványokat. Az OKSZ szerint ez így még jobban szolgálná a rendszer szociálpolitikai céljait is, hiszen nagyobb lenne az utalványok forgalma. A vásárlók a pénzük egyik felét ugyanis a hazai, a másik felét a nemzetközi élelmiszer-áruházakban költik el.

Az OKSZ érthetetlennek tartja, hogy közel fél év huzavona után az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Match, a Penny Market, és a Spar üzleteiben a vásárlóknak még mindig csalódniuk kell, ha Erzsébet utalvánnyal akarnak fizetni.

NEKED AJÁNLJUK
Leépítés jöhet a Tescónál

Újabb leépítés jöhet a Tescókban a Magyar Idők keddi száma szerint. A lap a brit anyavállalat belső köreiből megtudta: nem csupán a szigetországban vált kívánatossá...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06