5 °C Budapest

Itt a Tesco nagy bejelentése: erre is vártak a magyar vásárlók

Pénzcentrum
2012. június 28. 11:02

Júniustól immár a Tesco áruházakban is elfogadják a SZÉP Kártyákat - tájékoztat keddi közleményében az áruházlánc. Az OTP ás MKB által kibocsátott kártyák a Tesco áruházak grillpultjaiban értékesített valamennyi termékre beválthatók.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. szerződést kötött két SZÉP Kártya kibocsátó intézménnyel, így a vállalat is csatlakozott a SZÉP Kártya elfogadóhelyekhez. Június 11-től az áruházlánc 36 hipermarketjében elfogadja az OTP és a MKB által kibocsátott SZÉP kártyákat.

SZÉP Kártya és Erzsébet utalvány: mi a különbség?
A SZÉP kártya egy olyan, küllemét tekintve leginkább a bankkártyákhoz hasonlítható plasztik lap, amely a korábbi béren felüli juttatásokkal járó utalványokat hivatott felváltani. A SZÉP kártya segítségével számtalan szolgáltatásért fizethetünk, legyen szó szabadidős tevékenységekről, meleg-étkezésről, üdülésről, netán múzeumi vagy színházi belépőkről.

Az Erzsébet-utalvány a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által papír alapon vagy elektronikus formában kibocsátott, fogyasztásra kész étel vásárlására felhasználható utalvány.


A SZÉP Kártya a Tesco áruházak grillpultjainál található kasszáknál váltható be. Az utalványt a grillpultok kínálatának valamennyi termékére, így például grillcsirkére, különféle ízesítésű pizzákra, meleg szendvicsre, hot-dogra, frissensültekre, salátákra, vagy akár üdítőre és kávéra is el lehet költeni.

Az Erzsébet csak náluk működik

Az áruházlánc közleménye is emlékeztet arra, hogy hipermarketjeiben április óta lehet Erzsébet-utalvánnyal fizetni, ez a lehetőség azóta nagyon népszerűnek bizonyult a vásárlók körében. A nemzetközi áruházláncok közül ugyanakkor csak a Tesco áruházakban lehet beváltani, pedig a vásárlók igényelnék, hogy mindenütt vásárolhassanak az Erzsébet utalvánnyal - írta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) keddi állásfoglalásában.

Az OKSZ fontosnak tartja, hogy az Erzsébet utalvány népszerűsége érdekében a többi nemzetközi áruházlánc is köthessen elfogadóhelyi szerződést a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft.-vel.

A szövetség felmérése szerint ugyanis az Erzsébet utalványt jelenleg kereskedelmi értékesítőhelyeken és vendéglátóhelyeken, több ezer hazai üzletben, a nemzetközi áruházláncok közül viszont kizárólag egyes Tesco áruházakban lehet beváltani.

A közlemény szerint a felmérés azt mutatja: a vásárlók igénylik, hogy bárhol szabad választásuk szerint beválthassák ezeket az utalványokat. Az OKSZ szerint ez így még jobban szolgálná a rendszer szociálpolitikai céljait is, hiszen nagyobb lenne az utalványok forgalma. A vásárlók a pénzük egyik felét ugyanis a hazai, a másik felét a nemzetközi élelmiszer-áruházakban költik el.

Az OKSZ érthetetlennek tartja, hogy közel fél év huzavona után az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Match, a Penny Market, és a Spar üzleteiben a vásárlóknak még mindig csalódniuk kell, ha Erzsébet utalvánnyal akarnak fizetni.

NEKED AJÁNLJUK
Leépítés jöhet a Tescónál

Újabb leépítés jöhet a Tescókban a Magyar Idők keddi száma szerint. A lap a brit anyavállalat belső köreiből megtudta: nem csupán a szigetországban vált kívánatossá...

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?