12 °C Budapest

Bizonytalan, mikor nyit újra a tesztáruház

Pénzcentrum
2012. június 26. 16:18

Május végén bezárt a tavaly ősszel indult budapesti Sample Central-üzlet. A bolt ingyen termékeket ígért tesztelést vállaló, magukat pénzért regisztráló vásárlóknak. A menedzsment elismeri, hogy a tesztáruház üzemeltetése továbbra is bizonytalan, de bízik abban, hogy hamarosan újra kinyithatnak.

A Deák térnél működő Sample Central tesztáruház karbantartásra hivatkozva májusvégén bezárt. Eredetileg azt ígérték, hogy június 3-án nyitnak újra, de azóta is zárva vannak. A cég honlapján annyit közölnek, hogy az áruház technikai okok miatt zárva tart, és hogy a technikai hiba miatt e-mailt és hívásokat fogadni nem tudnak.


A bolt kirakata a nyitás előtti napokban

Kováts Lívia, a Sample Central igazgatója a jelenlegi helyzettel kapcsolatban a Pénzcentrum.hu-nak megerősítette, hogy az egyedülálló "próbáld ki vásárlás előtt" koncepciót Magyarországon elsőként megvalósító tesztáruház május 20. óta zárva tart. Mint elmondta, a Sample World Zrt. mögött hatalmas beruházás áll, hiszen mind a kialakítás, mind a működési jogok megvásárlása és a magyarországi piacra való adaptálása jelentős költségekkel járt.

Az áruház hat hónapnyi működése során folyamatosan azon munkálkodtak a tulajdonosok, hogy szakmai befektetőt találjanak, hogy a tesztáruház hosszú távon kiszolgálhassa a partnereket és a tagokat. Májusban egy előre tervezett, kéthetes technikai leállásra került sor, azonban mind a mai napig nem sikerült újra kinyitniuk.

Miközben a tervezett kéthetes megújulás során az ütemezett fejlesztések elkészültek, tárgyalások folytak a potenciális befektetőkkel abban a reményben, hogy az ígért időpontban az áruház újra nyithat. Amíg bármely napon várható volt a tárgyalások eredményes lezárása, a vezetőség konkrét megállapodás hiányában sem bezárásról, sem folytatásról nem tudott beszámolni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A tesztáruház üzemeltetése továbbra is bizonytalan - mondta Kováts Lívia-, mindezek ellenére azok a partnerek is megkapják a kutatási eredményeket, akik termékeiket vagy szolgáltatásaikat az utóbbi időszakban teszteltették. A menedzsment folyamatosan tárgyal az új befektetőkkel, és bízik abban, hogy hamarosan újra kinyithatnak. Eddig csak azokat a tagokat értesítették, akiknek előzetes időpont-foglalásuk volt, a többiek a napokban kapnak hivatalos értesítést a helyzetről.

Így működik

A Magyarországon is alkalmazandó nemzetközi modell szerint a klubtagok online regisztrálhatnak (a regisztrációs díj 1490 forint, az éves tagsági díj 4990 forint), majd szintén online előre befoglalt időszakban ellátogathatnak az üzletbe, és alkalmanként 5 különböző terméket vihetnek magukkal kipróbálásra, - valamint kipróbálhatják a helyben kiállított műszaki cikkeket, szolgáltatásokat - mindezt ingyen. A választék kéthetente megújul, ciklusonként kb. 40 termék és szolgáltatás mutatkozik be.

A vevő ingyen megkapja az adott terméket (nem csak egy tesztidőszakra, hanem véglegesen), cserébe egy 8-10 kérdésből álló kérdőívet kell kitöltenie róla. Ezeket a vásárlói véleményeket felhasználva a gyártó/forgalmazó felmérheti az igényeket (például a piaci bevezetés előtt), illetve akár már így, "szájhagyomány" útján elkezdheti reklámozni azt - ezért tudják ingyen adni a termékeket.

A magyar üzlet egy nemzetközi franchise hálózat tagja. A nemzetközi honlap szerint az első tesztáruház Tokióban nyílt 2007-ben, majd - a hivatalos verzió szerint- világszerte elterjedt, több ezer regisztrált taggal, valamint számos közismert és népszerű márkanévvel. A tagsághoz egy hűségprogram is társul: például akkor is kaphatunk hűségpontokat, ha barátainknak ajánljuk a Sample Centralt. Minél több pontot gyűjtünk össze, annál több előnyhöz juthatunk, például több terméket próbálhatunk ki.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem