0 °C Budapest

Bizonytalan, mikor nyit újra a tesztáruház

Pénzcentrum
2012. június 26. 16:18

Május végén bezárt a tavaly ősszel indult budapesti Sample Central-üzlet. A bolt ingyen termékeket ígért tesztelést vállaló, magukat pénzért regisztráló vásárlóknak. A menedzsment elismeri, hogy a tesztáruház üzemeltetése továbbra is bizonytalan, de bízik abban, hogy hamarosan újra kinyithatnak.

A Deák térnél működő Sample Central tesztáruház karbantartásra hivatkozva májusvégén bezárt. Eredetileg azt ígérték, hogy június 3-án nyitnak újra, de azóta is zárva vannak. A cég honlapján annyit közölnek, hogy az áruház technikai okok miatt zárva tart, és hogy a technikai hiba miatt e-mailt és hívásokat fogadni nem tudnak.


A bolt kirakata a nyitás előtti napokban

Kováts Lívia, a Sample Central igazgatója a jelenlegi helyzettel kapcsolatban a Pénzcentrum.hu-nak megerősítette, hogy az egyedülálló "próbáld ki vásárlás előtt" koncepciót Magyarországon elsőként megvalósító tesztáruház május 20. óta zárva tart. Mint elmondta, a Sample World Zrt. mögött hatalmas beruházás áll, hiszen mind a kialakítás, mind a működési jogok megvásárlása és a magyarországi piacra való adaptálása jelentős költségekkel járt.

Az áruház hat hónapnyi működése során folyamatosan azon munkálkodtak a tulajdonosok, hogy szakmai befektetőt találjanak, hogy a tesztáruház hosszú távon kiszolgálhassa a partnereket és a tagokat. Májusban egy előre tervezett, kéthetes technikai leállásra került sor, azonban mind a mai napig nem sikerült újra kinyitniuk.

Miközben a tervezett kéthetes megújulás során az ütemezett fejlesztések elkészültek, tárgyalások folytak a potenciális befektetőkkel abban a reményben, hogy az ígért időpontban az áruház újra nyithat. Amíg bármely napon várható volt a tárgyalások eredményes lezárása, a vezetőség konkrét megállapodás hiányában sem bezárásról, sem folytatásról nem tudott beszámolni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A tesztáruház üzemeltetése továbbra is bizonytalan - mondta Kováts Lívia-, mindezek ellenére azok a partnerek is megkapják a kutatási eredményeket, akik termékeiket vagy szolgáltatásaikat az utóbbi időszakban teszteltették. A menedzsment folyamatosan tárgyal az új befektetőkkel, és bízik abban, hogy hamarosan újra kinyithatnak. Eddig csak azokat a tagokat értesítették, akiknek előzetes időpont-foglalásuk volt, a többiek a napokban kapnak hivatalos értesítést a helyzetről.

Így működik

A Magyarországon is alkalmazandó nemzetközi modell szerint a klubtagok online regisztrálhatnak (a regisztrációs díj 1490 forint, az éves tagsági díj 4990 forint), majd szintén online előre befoglalt időszakban ellátogathatnak az üzletbe, és alkalmanként 5 különböző terméket vihetnek magukkal kipróbálásra, - valamint kipróbálhatják a helyben kiállított műszaki cikkeket, szolgáltatásokat - mindezt ingyen. A választék kéthetente megújul, ciklusonként kb. 40 termék és szolgáltatás mutatkozik be.

A vevő ingyen megkapja az adott terméket (nem csak egy tesztidőszakra, hanem véglegesen), cserébe egy 8-10 kérdésből álló kérdőívet kell kitöltenie róla. Ezeket a vásárlói véleményeket felhasználva a gyártó/forgalmazó felmérheti az igényeket (például a piaci bevezetés előtt), illetve akár már így, "szájhagyomány" útján elkezdheti reklámozni azt - ezért tudják ingyen adni a termékeket.

A magyar üzlet egy nemzetközi franchise hálózat tagja. A nemzetközi honlap szerint az első tesztáruház Tokióban nyílt 2007-ben, majd - a hivatalos verzió szerint- világszerte elterjedt, több ezer regisztrált taggal, valamint számos közismert és népszerű márkanévvel. A tagsághoz egy hűségprogram is társul: például akkor is kaphatunk hűségpontokat, ha barátainknak ajánljuk a Sample Centralt. Minél több pontot gyűjtünk össze, annál több előnyhöz juthatunk, például több terméket próbálhatunk ki.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?