23 °C Budapest

Kínai lesz a kalocsai paprika?

2011. július 6. 08:02

Gomba és zöldségtermelő bázis jön létre Kalocsán a You Yuan kínai vállalat befektetésével - erről írt alá szándéknyilatkozatot az érseki város polgármestere kínai útja során.

Kettőszázezer négyzetméter ipari területen hoznak létre gomba- és zöldségtermelő bázist Kalocsán a kínaiak. Kalocsa polgármestere kínai útján szándéknyilatkozatot írt alá erről a Shenzhen-i You Yuan Industrial Co. LTD képviselőjével.

Török Ferenc Kalocsán tartott sajtótájékoztatóján elmondta: információi szerint a kínai fél az első ütemben 5 millió eurós, azaz több mint 1,3 milliárd forintos beruházást tervez, amelyet később bővíteni fog. A kínai cég az első évben 2 millió eurós árbevételre számít, amelyet a harmadik év végén szeretnének 8 millió euróra növelni.

A mezőgazdasági bázis a kezdetekben 150 fő helyi alkalmazottat, a második évben 250 főt, a beruházási ütem végére pedig 300 főt kíván foglalkoztatni. A polgármester elmondta: a tervek szerint a területet még ebben az évben megveszik. 

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?