Hiába tűnnek gazdagnak, hitelből vették az iPhone-jukat

2011. április 4. 18:02

Még mindig drágák az okostelefonok, tulajdonosaik pedig nem mindig gazdagok. Az iPhone tulajdonosok 20 százalékának folyamatos tartozása van bankja felé, a hitelkeretüket minden hónapban teljesen kimerítik. Így hiába tűnik valaki gazdagnak a modern telefonjának köszönhetően, a valóságban sokan nem is engedhették volna meg maguknak a drága telefont.

Hiába tűnnek gazdagnak az okostelefon tulajdonosak, valóságban sokan csak kölcsönből tudták megvenni azt. Az iPhone tulajdonosok 20 százaléka folyamatos késedelemben van banki tartozásaival. Kicsivel jobb a helyzet az Andoid rendszert futtató rivális gyártók készülékeit használok táborában, ahol az emberek 54 százaléka soha nem szorult hitelre a hónap végéhez közeledve.

A fizetések is eltérőek a más-más okostelefont használók körében, a legtöbbet a kifejezetten üzleti telefonként számon tartott BlackBErry tulajdonosok keresik, átlagosan több mint 50 ezer fontot (15 millió forint) évente. Az iPhone-sok csupán 5 százaléka kapja meg a BlackBerry-sek átlagfizetését.

Az igen kevésnek számító 20 ezer fontos évi fizetéssel is több iPhone használó rendelkezik, mint Android, vagy BlackBerry tulaj.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?