Horror! A múmia keze is benne van a százmilliós bűntényben!

Pénzcentrum
2010. május 7. 13:02

Klasszikus horrorfilmek promóciós posztereinek hamisított verzióival kereskedett az a férfi, akit a napokban vettek őrizetbe az amerikai hatóságok. A gyanúsított mintegy 1 millió dollár (221 millió forint) értékben adott el nem eredeti filmes relikviákat a gyanútlan internetezőknek -írja a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület honlapja.

Egy georgiai kereskedőt vettek őrizetbe az amerikai hatóságok a napokban, aki klasszikus horrorfilmek posztereinek hamisított verzióival kereskedett az eBay aukciós portál oldalain. A hatóságok szerint a férfi egy New York-i nyomda és egy restaurátor közreműködésével készítette a hamis filmes relikviákat.

A hatóságok szerint a gyanúsított 500 és 5000 dollár közötti áron értékesítette többek között a Frankenstein, a Frankenstein fia és A múmia keze című horrorklasszikusok posztereinek illegális másolatait. A bíróságra benyújtott bizonyítékok szerint mintegy 1 millió dollár értékű hamisítványt adott el gyanútlan vevőinek.

A férfi ellen a bírósági eljárás folyamatban van. Mivel az amerikai jogszabályok szigorúan büntetik a postai szolgáltatások törvénysértő célra történő használatát - a férfi ugyanis postai úton küldte vevőinek a megvásárolt relikviákat -, tettéért akár több év szabadságvesztésre és 250 ezer dollár összegű pénzbüntetésre is számíthat.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 25. péntek
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
EZT OLVASTAD MÁR?