21 °C Budapest

A túl nagy választék depresszióssá tesz

2010. január 22. 13:02

Nyilván álldogáltál már a nagyáruházak polcainál, hosszú perceket töltve azzal, hogy látszólag azonos termékek közül melyiket is válaszd. Ezzel nem vagy egyedül. De a túl nagy bőség egyszerűen csak zavart okoz a fejedben és depresszióssá tesz.

Amerikai kutatók akarva-akaratlanul is megtalálták a pszichológiai magyarázatot arra, miért érzik sokan úgy, hogy jobb volt, míg Kádár élt. Mert nem volt akkora a választék a boltokban, ami folyamatos döntéskényszert okozott volna az életünkben.

A Daily Mail által közölt legújabb felmérés szerint ugyanis egyáltalán nem jó, hogy tengernyi áru közül válogathatunk az áruházakban. A töménytelen hasonló termék (egy szupermarketben csak tejből legalább tízféle van) folyamatosan döntések meghozatalára sarkall minket, azonban minden egyes lépés aggodalommal tölt el minket, mi van, ha rosszul választunk.

Márpedig ha ez a folyamatos szorongás végigkísér minket a mindennapokon, annak a személyes életünk és a karrierünk egyaránt kárát látja. A választás joga és szabadsága természetesen jó dolog - állítják a Pennsylvania-i Swarthmore Egyetem tudósai -, ám a túl sok választási lehetőség csak összezavarja a delikvenseket.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 7. kedd
Gizella
19. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem