-1 °C Budapest

Összeomlott a légitársaság - 4 500-an ragadtak külföldön

2009. december 17. 14:02

Komoly logisztikai fejtörőt kell megoldaniuk a brit illetékeseknek, ugyanis több ezren ragadtak külföldön, miután csődbement a Flyglobespan, Skócia legnagyobb légitársasága.

A társaság anyacége, a Globespan csütörtökön jelentette be a teljes összeomlást. A társaság összes légijáratát törölték, 800 munkahely szűnt meg. Csakhogy közben mintegy 4 500 utas külföldön ragadt: a többségük Spanyolországban, Portugáliában, Cipruson és Egyiptomban. A polgári repülési hatóság egyelőre 1 100 fő hazautaztatásáról tudott gondoskodni, a többiek sorsa még kérdéses.

A Flyglobespan évi 1,5 millió utast szállított 12 ezer járatán. Fő állomásai Edinburgh, Glasgow Prestwick és Aberdeen voltak, de működtetett közvetlen járatot Manchesterből Egyiptomba is.

Az eset előtt a cég dolgozói is döbbenten állnak, mivel semmilyen tájékoztatást sem kaptak a cég összeomlásáról. Egyikük a BBC-nek elmondta: a Facebookról tudta meg, hogy nincs többé munkája. A

Az easyJet és a Ryanair azonnal felajánlották, hogy a külföldön ragadt utasok speciális, alacsony díjszabású jegyekkel hazatérhetnek. A brit közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint azok, akiket nem tudott a cég hazaszállítani, nem jogosultak a jegy árának visszatérítésére, de igénybe vehetik a más társaságok által felajánlott olcsóbb jegyeket.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm