0 °C Budapest

Szögeságy az új őrület Svédországban

2009. november 25. 18:02

Sok őrült elterjedt már világszerte a tamagocsitól a Lambadáig, de azok legalább fizikailag ártalmatlanok voltak. Állítólag a szögeságy is - de ki hiszi ezt el?!

Bár az ötletet a hindu fakírokra vezetik vissza a gyártók, a stockholmi boltokban kapható szögeságy nem fából és vasszögekből készül, sokkal inkább egy könnyű habszivacs lapra hasonlít, melyet selyemmel vontak be. Sajnos a habszivacsra még néhány műanyag korongot is erősítettek, melyből kis tüskék állnak ki. Modern vagy sem, a kipróbálók szerint fáj. Eleinte.

A trükk ugyanis az, hogy a kezdeti feszült idegállapot után az ember izmai elkezdenek újra elernyedni, a fájdalom megszűnik és ekkor már határozottan jótékony hatást fejt ki a 4-8 ezer apró tüske. Még akkor is, ha felkelés után úgy néz ki az ember, mint akira ráesett egy kicsi, de annál kegyetlenebb borona.


A z új őrület olyan gyorsan terjedt, hogy idén augusztusban az egyik legnagyobb gyártónak sikerült háromezer követőt összegyűjtenie Stockholm egyik parkjában egy kis közös szögeságyazásra. A matracokat a nap sugarait imitálva állították fel, az összegyűlt üldögélő és fekvő tömeg pedig mantrákat énekelgetett - szépen bekerülve a Guinness Rekordok Könyvébe. Még az az ötszáz résztvevő is megkapta az elismerést, aki az esemény alatt egyszerűen elaludt. Hát ennyire relaxáló tud lenni egy szögeságy.

Persze, mint minden egészségügyet érintő találmánynál, a szögeságynál is eltúlozzák a hatékonyságát, legalábbis a hívei minden nyűgre és bajra alkalmas eszköznek tartják, a skizofréniától a korpásodásig - írta a New York Times. Bár ez nyilvánvalóan nem állja meg a helyét, valóban sokan számolnak be arról, hogy elmúlnak az alvási problémák, a migrén és néhány esetben az asztma is.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 7. csütörtök
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem