12 °C Budapest

Tömegével hívják vissza az életveszélyes gyermekágyakat

2009. november 24. 12:32

Az Egyesült Államok történetének legnagyobb gyermekágy-visszahívását hirdette meg a Stork Craft Manufacturing, miután az utóbbi években több halálesetet is az ágyak számlájára írtak.

A társaság az Egyesült Államokban 1,2, Kanadában 1,0 millió gyermekágyat hívott vissza - található közöttük olyan is, melyet még 1993-ban gyártottak.

Az USA termékbiztonsági bizottsága szerint négy gyermek fulladásos halála is kapcsolatba hozható a rácsos ágyakkal, melynek oldala fel- és lehúzható, annak érdekében, hogy a szülők könnyebben kivehessék a gyermeket. Az évek során azonban az ágy alkatrészei esetenként eltörtek, deformálódtak, ráadásul problémát jelentett az is, ha a szülők hibásan rakták össze az ágyat. A matracot tartó keret fémtartói az évek folyamán elferdültek, sőt néha kitörtek a lécekből, amitől a keret összeomlott, a matrac és a rács közé szorult gyermek pedig súlyos veszélyeknek volt kitéve.

A bizottság az 1993 és 2009 között gyártott ágyak tulajdonosait külön közleményben figyelmeztette, hogy ne használják addig az ágyakat, amíg nem kapnak külön javítókészletet az ágyak megerősítéséhez.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem