6 °C Budapest

Tömegével hívják vissza az életveszélyes gyermekágyakat

2009. november 24. 12:32

Az Egyesült Államok történetének legnagyobb gyermekágy-visszahívását hirdette meg a Stork Craft Manufacturing, miután az utóbbi években több halálesetet is az ágyak számlájára írtak.

A társaság az Egyesült Államokban 1,2, Kanadában 1,0 millió gyermekágyat hívott vissza - található közöttük olyan is, melyet még 1993-ban gyártottak.

Az USA termékbiztonsági bizottsága szerint négy gyermek fulladásos halála is kapcsolatba hozható a rácsos ágyakkal, melynek oldala fel- és lehúzható, annak érdekében, hogy a szülők könnyebben kivehessék a gyermeket. Az évek során azonban az ágy alkatrészei esetenként eltörtek, deformálódtak, ráadásul problémát jelentett az is, ha a szülők hibásan rakták össze az ágyat. A matracot tartó keret fémtartói az évek folyamán elferdültek, sőt néha kitörtek a lécekből, amitől a keret összeomlott, a matrac és a rács közé szorult gyermek pedig súlyos veszélyeknek volt kitéve.

A bizottság az 1993 és 2009 között gyártott ágyak tulajdonosait külön közleményben figyelmeztette, hogy ne használják addig az ágyakat, amíg nem kapnak külön javítókészletet az ágyak megerősítéséhez.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?