13 °C Budapest

Tömegével hívják vissza az életveszélyes gyermekágyakat

2009. november 24. 12:32

Az Egyesült Államok történetének legnagyobb gyermekágy-visszahívását hirdette meg a Stork Craft Manufacturing, miután az utóbbi években több halálesetet is az ágyak számlájára írtak.

A társaság az Egyesült Államokban 1,2, Kanadában 1,0 millió gyermekágyat hívott vissza - található közöttük olyan is, melyet még 1993-ban gyártottak.

Az USA termékbiztonsági bizottsága szerint négy gyermek fulladásos halála is kapcsolatba hozható a rácsos ágyakkal, melynek oldala fel- és lehúzható, annak érdekében, hogy a szülők könnyebben kivehessék a gyermeket. Az évek során azonban az ágy alkatrészei esetenként eltörtek, deformálódtak, ráadásul problémát jelentett az is, ha a szülők hibásan rakták össze az ágyat. A matracot tartó keret fémtartói az évek folyamán elferdültek, sőt néha kitörtek a lécekből, amitől a keret összeomlott, a matrac és a rács közé szorult gyermek pedig súlyos veszélyeknek volt kitéve.

A bizottság az 1993 és 2009 között gyártott ágyak tulajdonosait külön közleményben figyelmeztette, hogy ne használják addig az ágyakat, amíg nem kapnak külön javítókészletet az ágyak megerősítéséhez.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina
38. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A siketek világnapja
Szeptember 26.
Tengerészeti világnap
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Szeptember 26.
A fehér kendő napja
Szeptember 26.
A szív világnapja
Szeptember 26.
A Szentírás vasárnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 25. 19:29