4 °C Budapest

Döntött a bíróság: Diort nem lehet akárhol árusítani!

2009. április 24. 11:32

A luxusmárkák nem csak a név és a minőség miatt azok, amik, hanem a miliőnek köszönhetően is, ami körüllengi őket. Épp ezért nem is lehet őket diszkont-boltokban árusítani. És ez nem csak fellengzősség, hanem az Európai Bíróság hivatalos véleménye.

A luxusmárkák minősége nemcsak a fizikai karakterisztikájuknak köszönhető, de az allűrnek és az értékükről kialakult képnek is, mely a luxus érzetét kelti - mondta ki csütörtökön az Európai Bíróság,

Az ügy kirobbantója a Christian Dior volt, aki még 2000-ben kötött üzletet a Societe Industrielle Lingerie-vel (SIL), Dior termékek előállítására és forgalmazására. A szerződés kikötötte, hogy a "Dior márkanév elismertségének és presztízsének fenntartása érdekében" a termékekek nem lehet diszkont-üzletekben árusítani.

Csakhogy anyagi nehézségei miatt a SIL pontosan ezt tette, amiért a Dior az Európai Bírósághoz fordult. A cég arra hivatkozott, hogy a Dior védjegy többé már nem vonatkozik az általuk előállított termékekre, így azt sem lehet előírni számukra, hol árusítsák a termékeket és hol ne, az EB azonban eltérően látta az esetet.

Véleményük szerint a Dior igenis érvényesítheti tulajdonosi jogait, ha úgy látja, hogy a nem megfelelő értékesítési csatorna hátrányosan érintheti a márkáról kialakult képet. Konkrét döntés azonban nem született, az EB visszadobta az ügyet a francia bíróságnak, hogy ott derüljön ki, a "luxus miliője" sérült-e ebben a speciális esetben.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16