0 °C Budapest

Szárnyal a munkanélküliség a 10 százalék felé

2009. április 10. 15:00

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagországainak összesített adatai szerint a munkanélküliség aránya 7,3 százalék volt feburárban, 1,7 százalékponttal magasabb, mint egy évvel korábban. Magyarország már bőven az átlag felett jár.

Az eurózónában az állást keresők, de nem találók aránya 8,5 százalék volt az idei év második hónapjában: ez 0,2 százalékpontos emelkedés az előző hónaphoz képest és 1,3 százalékpont a 2008-as bázisértékhez viszonyítva. Németország a válság előtt is komoly munkanélküliséggel küszködött, ezért viszonylag jó számokkal rukkolt elő, a 7,4 százalékos munkanélküliségi ráta 0,2 százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel korábban.

Magyarországon rendkívüli mértékben emelkedik a munkát nem találók aránya: a tavaly decemberi 7,9 százalék januárra 8,2, februárra pedig 8,8 százalékra emelkedett. Ha a növekedés ebben az ütemben folytatódik, még tavasszal elérheti a munkanélküliségi ráta a 10 százalékot.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 7. csütörtök
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm