15 °C Budapest

Az áremelkedések éve: akár 9 millió forintot is fizethetünk egy fényképért!

2009. február 13. 11:00

Tegnap New Yorkban 37500 dollárt, azaz több mint 8,6 millió forintot fizettek egy fényképért. A fotó a Christie's aukcióján talált gazdára, és Madonnát ábrázolja, meztelenül.


A képért eredetileg jóval kisebb összeget, 10-15 ezer dollárt vártak az árverés szervezői, azonban ennek több mint a duplájáért kelt el. A 30 cm magas, bekeretezett fényképet egy neve elhallgatását kérő licitáló vásárolta meg.

Az egész alakos, szemből készült fotót az amerikai Lee Friedlander készítette az énekesnőről 1979-ben. Madonna, aki akkoriban még pénzszűkében levő diáklány volt, 25 dollárt (5700 forint) kapott a fotózásért. Néhány évvel később azonban a képek nagy része a Playboy-ban is megjelent.

A nyáron hazánkban is fellépő popdíva azonban valószínűleg már nincs rászorulva a fotókból származó pénzre: világkörüli koncertturnéja csak tavaly 281 millió dollárt (64 milliárd forint) hozott a konyhára.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem