18 °C Budapest

Újra nyomoznak Traubi-ügyben!

Pénzcentrum
2009. január 20. 08:45

Iparjogvédelmi jogok megsértésének gyanújával újabb nyomozást indított a rendőrség, a Traubisoda üdítőital folytatódó hamisístása miatt - írja a Magyar Nemzet.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság egyelőre ismeretlen tettes ellen folytat eljárást, mivel decemberben bejelentést kaptak, hogy egy pékségben továbbra is kapható Traubi néven egy olyan üdítő, melyet nem a védjegy jogos használója, a debreceni Ráthonyi Kft., hanem a Salamon Berkowitzhoz köthető Tra-Üdi Zrt. gyárt.

Tavaly ősszel már vádemeléssel zárult az ügy Berkowitzék ellen áru hamis megjelölése és jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett iparjogvédelmi jogok megsértése miatt.

2005-2007 között Berkowitzék több mint 3,5 millió Traubi-hamisítványt állítottak elő, melyek címkéje és a palackok megjelenése sértette a Traubi védjegyeit. Ezzel mintegy 8 millió forintos kárt okoztak a védjegy tulajdonosának, az osztrák Warimpex AG-nek, és annak felhasználójának, a Ráthonyi Kft.-nek.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?