Közkincs lett a játékszenvedély: kattints te is az egymillióért!

Pénzcentrum
2009. január 7. 05:55

Nagy várakozások közepette az újév beköszöntével hatályba lépett a Tiszta Haszon Program, melynek értelmében a kormány megbízásából a Szerencsejáték Zrt. útjára indította a köznyelvben csak "számlalottó" névre keresztelt játékot. A lakossági szolgáltatásokról számlát kérő vásárlók közül minden hónapban tíz szerencsés pályázó egy-egy millió forinttal lesz gazdagabb.

A pályázatban való részvételi feltételekről, a számlákkal kapcsolatos követelményekről, a sorsolás szabályairól és a díjazás módjáról több kósza - sok esetben téves - hír kapott szárnyra, a félreértések elkerülése érdekében összegyűjtöttük a játékkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A programban azok a 14. életévüket betöltött magánszemélyek vehetnek részt, akik a saját nevükre szóló, áfa nélkül minimum ezer forint összegű, lakossági szolgáltatásról 2009-ben kibocsátott számlával rendelkeznek. A pályázó magánszemély SMS-ben a 06-70/70-70-007-es számon, vagy a napokban élesített honlaponinterneten keresztül beküldi a számla sorszámát és a kibocsátó adószámát és máris eséllyel indul a havi tíz darab egymillió forintos nyeremény egyikéért.

Nem túl bonyolult játék (Forrás: Tiszta Haszon Program)

Fontos, hogy a programban csak magánszemélyek vehetnek részt, a vállalkozókra és a gazdasági társaságokra nem terjed ki a játék hatálya. A kormány célja elsősorban a lakosság számlakérési hajlandóságának növelése. A nyeremények sok állampolgárra ösztönzőleg hatnak és ezzel a fogyasztók érdekeltté válnak a szolgáltatások leszámlázásában.

Egy adott számlával csak egyszer lehet pályázni, de egy állampolgár több számlával is indulhat a játékban növelve ezzel a nyerési esélyeit (a matematikusok szerint nem sok esély van rá, de a gyakorlatban előfordulhat, hogy egy pályázó több számlával is nyer egy adott hónapban). A számla beküldésének nincs konkrét határideje, de az adott hónapot követő első munkanapon történő sorsoláson csak azok a számlák vesznek részt, melyeket a hó végéig beküldtek. Az átcsúszó pályázatok csak a következő sorsoláson kerülnek sorra.

Internetes beküldés esetén - a számla sorszámán és a kibocsátó adószámán túl - meg kell adni egy telefonszámot is, amin keresztül a nyertesekkel felvehetik a kapcsolatot. Az adatok elküldése után egy automatikus válaszüzenet kapunk a rögzítésről, hibás kitöltés esetén a rendszer visszairányít az űrlapra.

Az első sorsolásra február 2-án kerül majd sor, fontos, hogy a számlák csak egy sorsoláson vesznek részt, a nyeretlen számlák nem játszanak tovább. A nyerteseket telefonon értesítik, de a nettó egymillió forintot csak azok kapják meg, akik hozzájárulnak az adataik közzétételéhez.

Sokan tévesen értelmezték az egyik számlákra vonatkozó lényeges pontot. Fontos tudni, hogy a programban nem lehet pályázni a közműszámlákkal (Pl.: áram, gáz, víz, csatorna, fűtés, telefon, internet, televízió, tömegközlekedés, banki szolgáltatások). A számlakérés ösztönzése elsősorban a lakossági szolgáltatásokra vonatkozik, a játékban a kézi és a gépi számlák egyaránt részt vesznek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Csak olyan számlával lehet pályázni, amely minden tekintetben megfelel a törvényben előírt alaki és tartalmi követelményeknek. Rögzítés után a számlát a sorsolás díjazottjainak közzétételéig jól meg kell őrizni, mert azt a szerencsés nyerteseknek személyesen is be kell mutatni és ellenőrzésre át kell adni egy erre felhatalmazott szakértői csoportnak.

A sorsolást elektronikus úton a lebonyolítással megbízott Szerencsejáték Zrt. végzi közjegyző jelenlétében. A kisorsoltaknak egy hét áll rendelkezésükre, hogy adategyeztetés céljából jelentkezzenek. A 10 szerencsésen túl tartalék nyerteseket is sorsolnak, ők akkor nyerhetnek, ha valaki nem tudja bemutatni a számlát, vagy nem járul hozzá az adatai nyilvánosságra hozatalához.

A nyeremény az adólevonások után nettó egymillió forint, de a majdani adóbevallásban a bruttó összeget kell feltüntetni a nyerteseknek. A nyeremény kifizetése 15 napon belül átutalással történik, a díjazottnak mindenképpen rendelkeznie kell magyar bankfiókban vezetett forint alapú bankszámlával.

Ez egy olyan játék, amivel valóban érdemes játszani, minél többen élnek ezzel a lehetőséggel, annál inkább tisztul a gazdaság és kevesebb pénz vándorol adózatlanul zsebből-zsebbe.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm