Fegyverkeznek az oroszok! Nem kicsit, nagyon

Pénzcentrum
2008. december 23. 12:30

Az elkövetkező három év alatt összesen 140 milliárd dollárt fordít Oroszország hadi kiadásokra, melynek keretében stratégiai nukleáris rakétáktól elkezdve tankokig, harci repülőkig és helikopterekig mindent beszerez.

Elemzők szerint az elmúlt évek kiugróan magas olajbevételeiből bőven fedezhető a fegyverkezés, melyre minden bizonnyal azért van szükség, mert a grúz háború megmutatta, hogy komoly problémák vannak az elavult eszközökkel, így szükség van a modernizálásra.

A 70 stratégiai rakéta mellett 14 hadihajó, 48 harci repülő, több mint 60 helikopter és csaknem 300 tank van a bevásárló listán.

A legtöbb híradásban persze nem feledkeznek meg hozzátenni a számszerű tényekhez, hogy az oroszok a közelmúltban komoly összetűzésbe kerültek az Egyesült Államokkal annak kelet-európai rakétavédelmi rendszerével kapcsolatban.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?