3 °C Budapest

Norbiért kiált a német hadsereg!

Pénzcentrum
2008. december 4. 10:06

Nem nevezhető éppen sikertörténetnek a német hadsereg afganisztáni vendégszereplése: kezdetben azzal gyanúsították a katonákat, hogy nem is akarnak harcolni, majd a helyi rendőrség kiképzésébe buktak bele, mostanra pedig nyilvánosságra kerültek a hivatalos statisztikák, hogy mennyit isznak és milyen szinten túlsúlyosak.

Hivatalos parlamenti jelentés szerint a 3500 Észak-Afganisztánban állomásozó német katona 2007 során 1,7 millió korsó sört és 90 000 üveg bort fogyasztott el, míg az idei év első felében 896 000 sört szállítottak ki nekik, hogy sikerülhessen a tavalyi rekord megdöntése. A brit és amerikai katonai bázisokon eközben szigorúan tilos az alkoholfogyasztás.

A hadsereg jelentése szerint a 18 és 29 év közti katonák 40%-a túlsúlyos, míg az ugyanilyen korú civil lakosság körében csak 35%-os ez az arány. A parlamenti bizottság egyik tagja eképpen foglalta össze a helyzetet: "egyszerűen szólva a katonák túl kövérek, keveset mozognak és nem figyelnek az étrendjükre."

A hadsereg egyik tisztje megerősítette, hogy a katonák napi két sört ihatnak meg, az elméleti maximum így évi több mint 2,5 millió sör lenne ekkora állományra vetítve, van tehát még hova fejlődni.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57