Norbiért kiált a német hadsereg!

Pénzcentrum
2008. december 4. 10:06

Nem nevezhető éppen sikertörténetnek a német hadsereg afganisztáni vendégszereplése: kezdetben azzal gyanúsították a katonákat, hogy nem is akarnak harcolni, majd a helyi rendőrség kiképzésébe buktak bele, mostanra pedig nyilvánosságra kerültek a hivatalos statisztikák, hogy mennyit isznak és milyen szinten túlsúlyosak.

Hivatalos parlamenti jelentés szerint a 3500 Észak-Afganisztánban állomásozó német katona 2007 során 1,7 millió korsó sört és 90 000 üveg bort fogyasztott el, míg az idei év első felében 896 000 sört szállítottak ki nekik, hogy sikerülhessen a tavalyi rekord megdöntése. A brit és amerikai katonai bázisokon eközben szigorúan tilos az alkoholfogyasztás.

A hadsereg jelentése szerint a 18 és 29 év közti katonák 40%-a túlsúlyos, míg az ugyanilyen korú civil lakosság körében csak 35%-os ez az arány. A parlamenti bizottság egyik tagja eképpen foglalta össze a helyzetet: "egyszerűen szólva a katonák túl kövérek, keveset mozognak és nem figyelnek az étrendjükre."

A hadsereg egyik tisztje megerősítette, hogy a katonák napi két sört ihatnak meg, az elméleti maximum így évi több mint 2,5 millió sör lenne ekkora állományra vetítve, van tehát még hova fejlődni.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem