Elismerték: megmérgezte a Lidl uborkáját a zsaroló nyugdíjas!

Pénzcentrum
2008. november 25. 05:38

Egy 67 éves nyugdíjas férfi komoly pénzügyi nehézségekkel szembesült a válság miatt, ezért attól sem riadt vissza, hogy a diszkontóriás Lidl-t megzsarolja. Ha pedig már csinálta, úgy döntött, nem éri be hat számjegyű euró összegnél kevesebbel. Végül a titkos találkahelyül kitűzött temető mellett fogták el a rendőrök a német férfit, akit őrizetbe vettek.

A mérnök végzettségű bonni nyugdíjas azzal fenyegette meg a Lidl-t, hogy az uborka befőttekbe mérgező tisztítószereket fecskendez Cologne, Bonn és Düsseldorf térségében, ha nem teljesítik követelését.

A fenyegető levelet a Lidl vezetősége mellett napilapoknak is eljuttatta a zsaroló, azonban a sajtó nem jelentette meg az írást, mivel nem akartak partnerek lenni a zsarolásban.

Amint a Lidl megkapta a fenyegetést, azonnal levették az érintett üzletek polcairól az uborkákat, melyek egyikében valóban találtak mérgező tisztítószert. A nyugdíjast végül egy Bonni temetőnél fogták el, ahova éppen a Lidl egyik vezetőjét várta a pénz egy részével. A pénz helyett érkező rendőrüknek ellenállás nélkül megadta magát és beismerte tettét.

Hat hónapon belül ez más a második eset Németországban, hogy a Lidl-ből próbálnak meg pénzt kizsarolni.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35