15 °C Budapest

Elismerték: megmérgezte a Lidl uborkáját a zsaroló nyugdíjas!

Pénzcentrum
2008. november 25. 05:38

Egy 67 éves nyugdíjas férfi komoly pénzügyi nehézségekkel szembesült a válság miatt, ezért attól sem riadt vissza, hogy a diszkontóriás Lidl-t megzsarolja. Ha pedig már csinálta, úgy döntött, nem éri be hat számjegyű euró összegnél kevesebbel. Végül a titkos találkahelyül kitűzött temető mellett fogták el a rendőrök a német férfit, akit őrizetbe vettek.

A mérnök végzettségű bonni nyugdíjas azzal fenyegette meg a Lidl-t, hogy az uborka befőttekbe mérgező tisztítószereket fecskendez Cologne, Bonn és Düsseldorf térségében, ha nem teljesítik követelését.

A fenyegető levelet a Lidl vezetősége mellett napilapoknak is eljuttatta a zsaroló, azonban a sajtó nem jelentette meg az írást, mivel nem akartak partnerek lenni a zsarolásban.

Amint a Lidl megkapta a fenyegetést, azonnal levették az érintett üzletek polcairól az uborkákat, melyek egyikében valóban találtak mérgező tisztítószert. A nyugdíjast végül egy Bonni temetőnél fogták el, ahova éppen a Lidl egyik vezetőjét várta a pénz egy részével. A pénz helyett érkező rendőrüknek ellenállás nélkül megadta magát és beismerte tettét.

Hat hónapon belül ez más a második eset Németországban, hogy a Lidl-ből próbálnak meg pénzt kizsarolni.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16