27 °C Budapest

Megmérgezte a Lidl a hajléktalanokat: szándékosan!

Pénzcentrum
2008. november 19. 05:38

Nyilvánosan bocsánatot kellett kérnie a Lidl-nek, miután óriási felháborodás tört ki, amiért a cég egyik svédországi üzletének alkalmazottai szándékosan tisztítószereket öntöttek a megmaradt élelmiszereket tartalmazó szemétbe, hogy ezzel vegyék el a hajléktalanok kedvét a hulladék folyamatos megdézsmálásától.

A híradások szerint a Stockholm külvárosában lévő üzlet alkalmazottainak egyszerűen elegük lett abból, hogy a hajléktalanok rendszeresen rájárnak a szemétre, ezért a kidobott ételeket tisztítószerekkel öntötték le. A mérgezésre a szeméttárolókhoz közeli táblán is felhívták a figyelmet, a kidobott élelmiszer azonban így is eltűnt.

A Lidl svédországi vezetője a következőképpen kommentálta a történteket: "Tudomásunkra jutott, hogy egyik üzletünknél egy rövid ideig folyékony tisztítószereket öntöttek a szemétbe, hogy ezzel vegyék elejét a hulladék rendszeres eltűnésének. Nagyon sajnáljuk a történteket, a ez a gyakorlat ugyanis sem nem ajánlott, sem nem engedélyezett a cégnél."

A Lidl-nek korántsem ez az első kínos konfliktusa Svédországban, korábban egy ombudsmani vélemény hívta fel a figyelmet arra, hogy a diszkontlánc egyik akciójában csak azok vehettek részt, akik alkoholos terméket vásároltak, holott az északi országban az alkohol-hirdetésekre szigorú szabályok vonatkoznak.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 17. 20:53
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm